[UFC246] Conor McGregor vs Donald Cerrone

823 回覆
17 Like 2 Dislike
Jon jones各方面都係最top,可惜禁藥撚
過埋ufc247,等睇佢升去heavyweight打stipe
好想快啲睇Tony收到Khabib皮
第五次pull out
唔好講埋啲衰野
有冇拳擊撚分析講解下,其實Conor呢幾下,係咪反映得出佢既反應同出拳timing真係極好?定好多Boxing拳手都做到?(但講緊要打中Mayweather塊臉)

https://youtu.be/bRnfVEL9Oyg?t=63
https://youtu.be/bRnfVEL9Oyg?t=78

因為見好多人話呢場係賺錢show,雖然認同,
但一直覺得show還show,May老定還老定,
但講到May放盡水咁,未免覺得太誇,
因為May再放水,怕且都唔會想自己有機會比對手打中半拳。

純粹覺得Conor有呢種反應同準繩,
難怪當喺UFC打站立時,
根本冇乜人避得開佢啲left counter punch
Conor standup係UFC黎講真係數一數二
但要係Boxing Ring入面
仲要同經驗咁老到既mayweather 去比較就仲有一大段距離
始終MMA同Boxing係2種唔同既運動 大家訓練既方法都唔同
GGG / Canelo應該都得
Mma 雖然包含boxing bjj wrestling 之類
但其實mma同三鐵一樣 每樣都要識
不過無可能每樣都好精
所以鐵籠入邊game plan都好重要 好似消防員打Francis個場 就正正指出Game plan可以有幾緊要

所以一個Mma fighter 可以同mayweather 係boxing ring 叫做抗衡下 都證明佢boxing 係Mma世界入邊叫突出
不過咁打到一兩拳都好正常姐 你叫一個三鐵既同一個跑開長跑既人鬥跑步 可能玩開三鐵既都有機會一開頭跑贏長跑手一樣 但長跑手到最後都會贏
Canelo呢幾年又係好癲下
佢既經典head movement真係睇到我呆撚左 對手打左起碼15拳可以全部避晒, tyson fury級數
Canelo好似勁過mayweather
成5個定6個weight class champ 癲到呢 講緊係boxing既170lb 癲
呢個真 仲要啲拳幾重下
Canelo好似同Mayweather打過
不過個陣未睇開
唔肯定可唔可以咁講
不過而家canelo我覺得可以同Maywether 打到55波
Canelo算Keep住進步個啲人黎
反而佢隊友 Ryan Garcia 我覺得唔似拳王既料
最尾
有無睇tyson fury當佢傻仔咁撚
睇boxing要睇埋GGG canelo lomachenko
lomachenko又係真心痴線 好似對手慢鏡咗咁
但好多人可以打足5 round唔謝晒皮 拳又唔弱
dustin poirier呢D都拳重 not to mention 氣袋 Tony
唔一定要one punch knockout先叫勁
唔通Tony嘅拳又唔夠力knockout人咩
咁就conor 補上
GGG食佢個overhand right 同uppercut 面不改容
真係一隻怪物
呢個post竟然因為conor可以推足兩日
btw可唔可以以後有個固定嘅mma post
明明差唔多每個禮拜都有event

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞