撫心自問,有無諗過運動點樣贏?

843 回覆
1152 Like 11 Dislike
香港獨立
美軍無論係直接打中共定直接管理香港先算係嬴
短時間內一定冇可能 烏克蘭都要5年仲要死既人數字上少過香港
點睇香港都係水深火熱之中 係外國既人係好難會明白當中既危險
Push
推 高質
一開頭真係諗住示威程度去到某個位,
政府頂唔住出黎應五大訴求,
香港續多幾年命就當贏

10月1後就覺得我地要贏既話,
一定要有外國細力幫手

最近,就覺得要keep住有大型活動,
令對家暴露本性,犯更多錯,
嚇到全面外資撤離,
希望係香港玩完前先睇到支爆當贏算

......原本都有期望外國打救既,
但人權法過左後,
中共都只係減少左明顯既暴力手段,
一路有手足被自殺/失蹤

或者有人諗,香港無哂外資後,
中共可能會不惜一切黎剷平香港,
我就覺得,
如果要慢慢咁比中共滅聲既話,
不如直接攬炒,博支爆算啦,
一黎唔使再擔驚受怕,二黎救到台灣手足,
最後既最後就係食到支爆既花生
幾高質都冇用 果班人係唔撚化
尤其是當左劉細良係信仰係大台嗰班傻豬
正宗冷氣天師 跟唔上時代步伐嘅
高質
抗爭核心係咩你講唔講得出
要攬炒唔係易事黎 咁多國家都有利益關係係香港
Pish
push
我最擔心係就算支那仍然投鼠忌器都好
攬炒完左香港百廢待興,唔知要衰幾耐
//或者有人諗,香港無哂外資後,
中共可能會不惜一切黎剷平香港,
我就覺得,
如果要慢慢咁比中共滅聲既話,
不如直接攬炒,博支爆算啦,
一黎唔使再擔驚受怕,二黎救到台灣手足,
最後既最後就係食到支爆既花生//

搞到香港百廢待興,你住埋我果份
另外亦要留意到中共之所以要想全面管治香港,并非單純緣於在經濟上的利益,攪炒派的想法是以為當香港成了焦土,不能透過香港獲利了,他們就會認為這個地方對他已是可有可無,管控就會放鬆,這是解讀錯了中國所以重視香港的心態,中國對香港的重視除了經濟因素以外,亦的確有更基本的民族主義、國家尊嚴、對國內其他有分離傾向地區的示範作用等考慮,何況對一個國家來說,永恆的利益在於地而不在於一時的人,所以一旦焦土,中國也不會放鬆對香港的管控,反而他會覺得在焦土在建立影響力是更易的事。
堅持
搞到香港百廢待興,你住埋我果份

講到好似我地有得選擇咁
而家連細細地既和平集會,
班狗都上足電咁發癲,
除非我地以後都唔再出黎,
唔係既話外資遲早因為警暴/政府而撤

btw,百廢待興點都好過從零開始既,
起碼唔洗諗邊度買個島
問題在於百廢待興之後,會有好多人沖出來屌點解攬炒
退咗包唔會返

有邊次比人趕完班和理非會唔驚回頭?無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞