撫心自問,有無諗過運動點樣贏?

843 回覆
1152 Like 11 Dislike
但有地下軍佢就會出解放軍,你覺得有機會贏?
咁就會返到去攬炒嘅劇本
我冇諗過
因為我只想攬炒
結局都係攬炒多
which is perfectly fine
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
【戰略】【論抗爭資源框架】長期抗爭嘅崗位及分配法
https://lih.kg/1829690
好文要推
逆向思維, 會唔會我地只需要諗方面點樣去避免輸? 例如經常都有人屌某某某做乜有咩用, 唔通咁樣就會贏? 講真香港人好被動, 二百幾萬(區選票源)對抗全世界最邪惡既政權, 手中掌控14億人, 你點諗都無可能係對方如日中天時由香港人擊敗.

我地要諗既係, 點樣令香港人唔會敗係呢場運動入面, 而延續運動壽命就係唯一方法, 我認為係三個字: 鬥長命. 唔止係一個人既壽命, 而係對於呢場運動既堅持既活力. 黃圈點解重要? 因為經濟資金鏈係一個循環, 佢主要目的唔係買文具或者幫義士, 主要目的係幫助香港人係生活入面加入抗爭心理, 你心理種入抗爭種子, 無論港共做乜, 你都會口服心不服. 你如日中天我打唔贏, 你江河日下既話反抗既力量就會反擊, 波蘭對蘇聯既反抗堅持就係同一道理.

波蘭無諗過點樣贏, 佢只係諗點先唔會輸. 只要波蘭人有一口氣在, 蘇聯一弱佢地就有機會.
就因為要符合美國利益而忘記左當初自己行出嚟所追隨嘅自由, 你地班人有冇諗過2047之後點?繼續永續基本法?香港人因美國利益屈居支那人下,做所謂嘅中間人去最大化美國利益?獨立後有3條路揀中立, 定歸美, 定歸民國。
諗太多了, 原來呢啲叫本土. 廢撚左黨鋼民主化中國先。
大家加油!
睇哂值得思考
值得一讀既心法
咁睇多兩睇未明囉
定時定候就需要換標題放多次上嚟同手足一齊反省
是但啦,成日青山派未又係當我神咁拜
運動會係5、6月下一次旺季前
遭到更多、更全面既打壓
遊行示威永遠唔會再批(撐警、撐政府除外)
教育、法律、媒體、公務員全部被清洗
黃店唔係比食環搞到倒閉,就係倒戈
常見連濃牆全部有便衣、食環,用鎮壓式執法
街上文宣全部消失
政府用緊急法/使橫手瞬速通過23條及各種惡法
黑警開始上門捉人「不誠實使用電腦」
仍然有勇氣的手足依然堅持,但在狗既陷阱之下
最終十之有八九被送去新彊嶺
餘下的人除了沉默,就只能移民
但移民潮亦沒有持續多久,因為之後港共政府就限制香港人出入境
並且「試行」中國既信用制度,係香港設立無數監控鏡頭
黑警和支那人隨時可以檢查香港人既手機
政府亦安排支那人住係香港人屋企,香港變成了另一個新彊

歐美政府係白左主導之下,決心走親中「和平」路線,放生中共
白左無視香港人苦況,繼續將香港人當作國際金融中心,賺人民幣
只有跟中共有利益衝突時,才偶爾提及香港集中營的人權問題

到時幫推
呢個po遅出好過冇出
講得好好大家一齊進步!
咁現有嘅唔成功 就會有升級嘅可能
但對家魔高一丈。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞