敬告每位曾經勇武嘅手足

184 回覆
89 Like 270 Dislike
黃色經濟圈根本就係攞黎打飛機
最多只可以當成支線
無可能成為運動主軸
敬告 唔係警告
敬告
點解無曬和你shop ?!
agree
我唔係話完全唔打陣地
而係無需要靠啲零碎無意義嘅陣地戰去維持抗爭熱度

過去呢幾個月嘅教訓就係每一次陣地都要賠上手足嘅鮮血
咁既然點都要流血 點解唔focus喺真正有價值嘅戰役上面
手足可唔可以落力d 做文宣... 你地唔做文宣,我又點知有咩行動?
https://lih.kg/1824602
其實2面都有不可多得既用處,
大家先可以維持到今日
但相比起之下勇武作用>和理非作用

和理非
遊行呢?=係政府睇法永遠都係NOTED WTIH THANKS, 對政府傷害係0
集會呢?=老老實實, 除左機場之外, 對政府傷害係0
文宣?=只為壯大我方, 話比本身係港豬既香港人係時候醒覺/同勇武洗白, 對政府傷害0
黃店?=只為壯大我方, 置藍店於經濟圈外, 對政府傷害0

勇武呢?
的確成功令政府所謂暫緩
的確成攻令政府無所適從(前中期)
的確成功令政府開始怕
的確成功令政府真正撤回
的確成功令政府醜態百出

當然, 無和理非一直以來既努力, 勇武係無可能做到今日, 呢個都係事實
現時, 勇武大部份都一定比狗咬過, 唔好話敢唔敢再出黎勇武, 連影張相都比狗捉番去玩狗咁玩, 可想而知, 狗狗唔係瘋狂, 只係被逼成瘋狂了.

而家可以做既就係場運動繼續打落去, 用本來已有既方法盡可能拉長時間, 因為已經唔可以再全部依靠勇武了, 勇武亦應該因時轉變模式, 最後, 十分多謝勇武! 再多謝和理非!
你要烽意四起嘅話和理shop 亦可
但係其實最近幾次大型遊行對比以前都已經爭好遠
以前:有不反對或者冇 遊行完咗之後到左終點一家大細和理非自動散場,一到終點已經越來越多勇武人海等第一粒tg
之後就魔法大戰tg/水炮

而家:勇武係遊行路線嘅橫街窄巷到守住,同狗有輕微口角衝突,和理非一行晒,手足自動退場

所以而家都好難做到衝突畫面結果而家市面上平靜晒
敬告
痴撚線點會遺忘
最緊要保護好自己
無論咩角色
手足就係手足
少一個都好多!!!!
難聽啲講,有部分香港人推緊勇武去死
勇武一定要圍狗屋
先可以保住團火
衝呀!!
警告勇武唔好再犧牲自己

班左膠連罷藍店都話成本

抗爭底線低撚到唔值得你地去衝
害人咩
我相信真正勇武手足會識唸自已幾時要做啲咩

只要不被捕,長玩長有

唔洗日日有大野,但每一次出黎都要手腳乾淨
睇完都唔明你講咩
係冇和理非無人數掩護
唔係冇勇武
拉 更多行動po值得上熱門
唔係唔出 唔係冇掩護
你唔係五毛想分化嘅話 我真係唔信有人會因為短期無激進沖突而淡忘

烙印呢家野 係一世的

勇武又唔係無腦 人地都會睇時勢決定點做

人地決定暫時靜當然有佢理由
好呀!等你有齊狗嘅裝備同訓練先啦!7個月都未醒?乜你真係以為有得打咩?跟本武力差天共地點激戰?
埋大一役勇武夠人多,夠勇未?睇真下除左一隻狗中箭,其他有冇受過傷? 用左咁多雞尾酒,有冇一隻狗飲醉?
現在係長期抗爭,好多人都努力緊唔同方法。勇武當然係其中之一,但都係要智取,不鼓勵力敵。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞