敬告每位曾經勇武嘅手足

184 回覆
89 Like 270 Dislike
我未見過一個國家,可以喺未建立國體嘅情況下,一場仗都唔使打,靠住係國際上搭順風車建立主權國家。

愛沙尼亞人唔使打仗可以從蘇聯手上獨立,因為佢哋一早已經將建國戰爭係1918年打咗,新加坡人唔使打仗可以從馬來西亞手上獨立,因為佢哋一早已經將建國戰爭係1945年打咗,我係歷史上從來未見過一個冇國體嘅族群可以唔使打建國戰爭就建立到民族國家,係真係一個都冇,因為呢樣野根本就違反社會建構嘅原則
就算將來真係支爆 但到時都係冇武裝 點打啊?
咁你唯有用多啲精力諗下點樣先至有武裝,如果結果都係諗唔到或者做唔到,咁我哋準備下半世繼續俾人打爆春袋,到時可能係美國警察打爆我哋春袋,或者更加方便啲,而家呢一批香港警察投靠美國,然後繼續打柒我哋。
我地一直都係用身體去抗爭
有啲一廂情願
西德同埋南韓嘅經驗,足以話俾我哋聽:千祈唔好覺得中國共產黨同港共政府收皮,香港警察就會跟住佢哋收皮。

到時中國共產黨已經被消滅,美國人始終要維持香港秩序,佢哋唔會曬資源派自己嘅人力維持秩序。如果到時我哋仲係好似而家咁完全冇任何戰鬥力,喺衝突入面俾人當豬咁殺,完全維持唔到秩序。你係美國人,你會選擇我哋呢班廢物?定係選擇往績唔好,但係確實可以鎮壓到敵人,維持到秩序嘅香港警察?
點解你呢啲人唔一早死咗佢?
一開始推黃店果陣真係好大反應,而家應該推多啲聚人,聚焦啲既野
納粹黨雖然同美國人有牙齒印,但係佢哋可以控制到成個德國,壓制到所有反對勢力,說明佢哋都係有啲本事,相反德國民主派完全冇任何戰鬥力。所以去到最後美國人都係用返納粹黨嘅公務員去管治西德。

如果我哋靠搭美國人順風車,你就會見到呢班警察好似西德公務員一樣榮華富貴,到時佢地出糧仲會出美金添。
問人上前線未有咩居心 我諗昭然若揭
禮拜五講座,手足們唔該幫推置頂

【行動post】【吳敏兒和你組工會】1月17日(五)
https://lih.kg/1824528
我諗唔少人都係覺得打唔贏(裝備差距、真勇武唔夠多),你地上網見到啲振奮或者「好靚」既畫面我地係真正冒住冇咗條命既危險換番黎。

真勇武人數問題,始終仲係太多和理非,大家勇武以前都試過做和理非,但依半年時間仲未由和理非轉勇武既話,我諗都冇乜可能再會有大量和理非轉職勇武。(元旦我行紅海同其他人反應都係:下,咁依班拍手掌既人就唔會去前邊?)

冇咗陣地戰、主張打地下裝修,少咗好多加入勇武既機會,同埋啲冇隊既勇武冇出場機會。再加上勇武唔少受傷、被捕、甚至有啲失蹤咗,勇武慢慢減少緊,但冇途徑增加。

另外風氣問題,之前捉鬼有唔少隊退場唔係全部都假,仲有而家話影藍店食客大頭,唔少勇武都表示:叫你上前線打狗就CC縮縮,而家影人相就爭住做,根本冇對准個敵人,令唔少勇武都有啲灰心同心諗做乜鳩。

成日話全民勇武,但最後都係將希望放喺少數既勇武身上,而唔係諗點樣自己都上到前線,我諗缺少依個覺悟係而家最大既問題。唔該記住,勇武都有自己既美好前途、家庭同愛既人,唔好咁自私當我地真係冇嘢輸,我識好多人已經冇咗前途、冇咗份工。

依個回覆咁後我都唔預好多人睇到,但係真係唔少勇武既諗法
任何時代地方
只有流血先會成功
唔肯犧牲就唔會得到任何野
真啊 之前上水行過俾人打到痴線個手足都冇乜關注啦講真
俾著6 7月 實全城關注
仲有一堆被爆眼爆頭既手足 迴響都冇爆眼少女咁大了
試過幾多次和理非遊行?咪又係鳩拉!點解香港人仲唔知全民勇武係出路?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞