敬告每位曾經勇武嘅手足

184 回覆
89 Like 270 Dislike
「靜靜雞」加埋「唔打陣地戰」嘅結果就係冇咗烽煙四起嘅激戰場面,咁自由亦冇傳媒影到啲咩頭破血流嘅畫面刺激人心中嘅義憤,最後勇武就變成宜家咁一片死寂、猶如「止暴制亂」咗。

可能好難聽,但冇咗鮮血獻祭呢場抗爭就真係完㗎啦。我唔係唔知勇武真係見頂,再出閃光彈點打?但宜家咁樣其實同等坐監有咩分別?極權唔會放過任何一位勇武手足,每日都慢慢查緊,分分鐘仲將啲數據送上強國用Deep Learning睇片睇老閉。今日未拉不過係時辰未到,都唔情緒勒索對唔對得住坐緊同死咗嘅手足,當係為咗自己將來唔使過鐵窗生涯而重拾番昔日嘅勇氣得唔得?

如果有和理非睇完,拜託你哋「承先賢之志、燃革命之火」。
想救連登,試下依個方法

【測試】熱門新功能—行動篇
https://lih.kg/1824310
係咁㗎啦
勇武真係主軸嚟 冇勇武真係會淡晒
半年間勇武嘅手足拉嘅拉 傷嘅傷 死嘅死
但仲要比班左膠捉鬼撚割蓆 點叫勇武唔心灰意冷呀

勇武已經付出左好多要進化嘅係和理非

全民勇武先會有機會贏
屌你老母咁驚死咁當初勇武又做乜出黎?
你都on撚9
我之前都好天真覺得 唔再需要鮮血㗎喇 香港人進步咗唔再善忘 但似乎已經呃唔到自己 真係淡咗
大把人仲抱住靠一部分勇武抗爭者keep住個熱度
一日仲分和勇 勇武只會係condom
咩有負擔唔行得咁前都係藉口 除非你話有腳傷行動不便個啲理由
話我放負都係咁話 大部分人嘅抗爭力道係得咁多 預左犧牲呢一代 先會有改變
不過,記住,就算要血祭都要用共狗官同警狗既血,唔係用自己人既血
所謂嘅唔放棄又係啲咩「呢場係可能十幾年嘅長期抗爭嚟」之類?到時暴動都坐完先爭取到撤回暴動定性有咩用
唔想勇武再受傷我地唔駛佢地咁樣,我地全部都要平安煲底見
反而和理非人多,動員到佢地就好了,不過真係無咩計,佢地好淺黃連食黃店都話難

新年3大任務:119大遊行,年廿八和手足團年,各區和你宵,幫手share 比親戚朋友一齊過黃色新年啦https://lih.kg/1822470
我地依家時機應該繼續擴大黃色經濟圈,工會 話說光時有咩最新消息 過到關未
香港人一日未接受到塔利班式咩都攬上身認自己做嘅話 到頭嚟下次有人咁做咪又係再Loop捉鬼
只要攻擊狗隻 狗舍 狗屋 呢啲先係值得嘅血祭
坦白講 需要將「不分和勇」掛係口唇邊嘅從來都係和理非
勇武會做埋和理非嗰份 但和理非唔會做埋勇武嗰份
問題係勇武本身嘅決擇,好多手足唔係唔出,而係冇大型集會去做掩護,咁先更加送頭。唔好擔心埋手足果份,多少做得前線,唔係怕個風險,而家只係個風險太大又冇續戰力。

咩嘢死嘅死傷嘅傷,正因為咁,我哋先更唔想,更唔可以停,唔好將手足嘅決擇反轉咗去理解,手足唔係怕犧牲,而係冇群眾真係會白白犧牲,冇下次。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞