[有圖]一個香港人對於抗爭同澳洲大火嘅睇法

264 回覆
735 Like 103 Dislike
on9,叫支那救啦
正皮比有求真精神
香港人不嬲都咁偽善
連登仔:自己都未搞掂咪理人哋啲嘢啦

連登仔:點解美國佬簽咗人權法仲唔嚟幫我地??
捐幾多作用唔大,只希望澳洲個邊快啲落雨
啲錢係都留比手足優先
本身有survey?
大概一個範圍有幾多動物、物種之類
推算燒咗幾多地就燒死咗幾多

利申:9up
連登仔自私鬼

又想人地幫你, 但又唔會幫番人

抵啦, 同支那人一樣思維, 就算比你獨立到, 本質同支那人一樣自私自利
其實 5 億隻唔係講緊直接燒死
事後因為生態系統被破壞而導致死亡嗰啲都有計埋入去
澳洲d昆蟲都好稀有
會唔會關佢係奶共國事呢?

總之感覺上 我自己都唔係特別想幫
有咩衝突
多啲唔同topic你個account望落先正常
香港垃圾KOL 三家姐同商台麻利話可以念力救澳洲
話連登自私之前
諗下係咩國家出事先
我覺得如果美國/台灣/南韓有事
連登仔唔會唔幫
蟲同人比
重點係澳洲政府咩都唔做新年放放煙花,你估大家唔想救咩?我住澳洲每年捐錢比Benson Menser, 見巴西出事又想捐,人地唔要啊,仆街!我捐比ngo有咩用,佢d賤格政府先有資源啊嘛,我真係好撚慶。當我哋而家好似有好多動物咁,d人又唔燒死曬佢,要咁多白痴來做咩?
功利啲睇,支持澳洲係幫社運做形象工程
如果有關心香港, 同時又關心澳洲既, 我覺得呢個係一個有良心既人
但如果, 有某D 人, 對香港既事不聞不問, 但又走出嚟話澳洲好慘好慘, 呢D 人就好撚假, 特別係D 藝人
因為澳洲大火唔涉及政治, 偽人唔怕出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞