[有圖]一個香港人對於抗爭同澳洲大火嘅睇法

264 回覆
735 Like 103 Dislike
你幾時見到澳洲人捐錢畀香港抗爭組織?幾時見過歐美人捐錢畀香港?最多得台灣韓國人關心下渣

澳洲奶共奶到出汁,咪等中國自己捐畀佢囉
當D澳洲閪鬼都not give a damn既時候
咁大個已發展國家
你覺得你比多一蚊佢會幫到D乜? 佢地冇錢咩? 佢會唔會多謝你?
睇清楚成件事根本唔係錢既問題, 係人既問題
當你手上有多一蚊閒錢, 你諗下幫咩人先可以最大化佢價值仲好啦
今次真係要割 見d港女偽人post晒ig話慘 叫人捐錢 心諗捐乜L 平時又唔環保d 淘寶埋一大堆垃圾
我咁講一定好涼薄,澳洲大火我可以做到乜?捐錢?當佢地燒緊個陣時,佢地仲起碼有佢地自己澳職聯踢緊波,有撚關注過咩?
Push
搵人救下香港幾百萬隻就黎失去自由失去家園嘅動物先啦
其實之前香港人捐咗好多畀所謂非牟利組織,點知香港一出事佢地聲都冇出過。我諗香港人而家已經吸收教訓,唔會再亂捐錢。

如果美國韓國台灣出事,我諗香港人都會好踴躍捐,因為呢啲國家真係出力幫過香港。

而且澳洲人賤種基恩都好出名下,未有山火前奶共奶到出汁,又唔畀香港人入境。連登仔唔想捐都好正常,又唔係老奉要捐。

你要記住,我地香港既情況係人都死埋,唔止動物同環境。
唔幫澳洲 = 支那人思維?
道德綁架????????
你明顯左膠思維
顧撚掂自己先啦
唔見你開個post叫香港人捐錢俾前線
行動post 請推
【香港2020設立立法會普選】正式成為美國法律,點解無人提?立即整次遊行向美國領事及國會提交2020普選立法會細節啊!!⁰
https://lih.kg/1812580

(行動post)突發!我去左搵外國政黨政客傾計!
https://lih.kg/1812849

[毋忘初心、重回主軸] 「五大訴求」最重要嘅個項
https://lih.kg/1809798
澳洲無天敵 除開近水源地方多數都係動物住
只講動物可能靠唔住既 應該用生物黎計?
昆蟲 河川既魚蝦蟹 真係有咁既數量係度
God bless Australia
香港有一班撚屌
貼張圖pray for rain話啲樹熊好撚慘
之後就用啲傷害動物嘅product
咁貼張圖有閪用咩
做翻啲實際嘢減少全球暖化啦
事實上真係有先後次序,佢哋會權衡輕重
你覺得邊個急啲邊個重要啲咪做邊樣先
你有能力同時做晒兩邊,你咪叻
要講嘅話,冚球剷同冚港剷,澳洲大火影響仲大添
雖然我地係無咩直接做倒,但同我地口口聲聲成日叫人stand with hk 一樣,外國人都會問點幫倒我地,但最少我地先有一個stand with oz(澳洲人對自己嘅簡稱) 嘅心態
其次就係到得閒果啲,可以去了解多啲關於反常天氣,氣候變化問題,連登平時唔太重視嘅環保其實真係影響緊成個地球,我地可以諗下日常係咪可以做多少少(呢件事同我地抗爭無矛盾),stand with所有被環境污染同破壞影響緊嘅地方
死翻出黎反駁啦柒頭?定已經捐翻入老母個西?
咪撚乜都拉埋支那啦小學生
而家人類放火燒死晒d動物?
中學上堂學完惻隱之心而家即刻上黎用?
見到非洲人人咁多人餓死唔扮大愛
要其他人環保但又夏天開冷氣
唔想動物死又要餐餐食肉
你思想扭曲到咩程度?
見撚到連登仔,呢個時候仲因為啲雞毛蒜皮嘅嘢喺度互屌,真係徙撚晒啲時間。想捐錢咪捐錢想抗爭就抗爭,如果大家都係做緊正確嘅嘢洗撚喺度嘈。

大難臨頭仲喺度玩互屌,專注返自己要做嘅事啦。
why not both
兩邊都關注 其實有咩問題?
或者係兩邊同時做 做大家覺得啱既事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞