[有圖]一個香港人對於抗爭同澳洲大火嘅睇法

264 回覆
735 Like 103 Dislike
關我撚事咩香港有人道危機你有冇關心到呀
你邏輯出事?定妄想症?
邊度有人講話係人類放火?
講緊而家係咪見死不救呀
上面你唔話乜都拉埋奶共?讀多幾年書練下思維啦柒頭
係就係中學A level學
不過而家已經三大畢業幾年了柒頭
藍絲港豬請入!元氣搞優惠!
https://lih.kg/1813301

但係有啲人唔單止唔文宣 仲衝出黎屌人
就抵佢死啦
係五年前 港豬在港比例超過95%
利申 9up
係cctai 講呢d 真係哂氣
只要唔講打打殺殺都係左膠
可唔可以宣傳 全世界都要go green先可以減少地球再發生天災。而中國就係目前最重污染嘅國家,所以中國需要制裁

用呢個point宣傳會唔會兩傳其美
唉 我就係因為見到之前講關於澳洲嘅post全部一面倒咁屌 先想開post
有能力咪做多啲囉 冇能力唔想做都唔好講埋啲咁嘅嘢啊
香港有事就求其他國家幫手 其他國家有事唔幫手咪算 仲要喺度屌
就算當動物唔係生命 殉職嘅消防員都係人命 咁樣落井下石有冇尊重過人哋
更何況一次過排出咁多有害氣體 係不可逆轉咁影響緊成個地球 而唔係啲咩關我撚事
連登仔:天朝香港畀機會國際援助我,重唔快啲過嚟叩謝聖恩,冇我畀你就冇得參與國際(香港)事務,喺國際上你乜都唔係
同意
屌 點解唔可以why not both
捐錢有閪用咩
大把義士未籌到錢
捐比澳洲一定on9
慘 講相反意見就會比人話左膠

想其他國家幫手就大大聲
到人地有需要個時 就話不了

根本兩樣都重要
但燒得好撚勁 動物又死咗成五億隻
通常大自然現象就冇咩可能要災難性咁
仲有袋鼠樹熊係澳洲獨有
澳洲咁大好多物種係佢一個國家有
屌你老母燒埋你肥婆仲好 留係度有咩意思
五億咁少 五億數字換你條細菌都未夠啦
分隔都得 睇落會清晰啲
咁歷史上都出現過冰河時期個啲嘅
人類都係生態嘅一部份
我地都已經盡力做盡力救
想像一下世界冇人類呢樣生物
冇人救火會燒得仲快仲勁
甚至早幾年冇人類整防火帶咁嘅嘢
類似嘅事已經會發生咗
恐龍都絕過種 咁有其他絕種都唔係咩奇事
係就係好慘 但大自然嘅嘢真係阻唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞