[有圖]一個香港人對於抗爭同澳洲大火嘅睇法

264 回覆
735 Like 103 Dislike

tweet緊警暴/ccp個陣無啦啦加幅澳洲山火圖係想做乜
燒左幾個月,而家個個pray for Aus.
有無諗過今次大火只係全球暖化嘅冰山一角!平時過度消費、虛耗能源、溫室排放係主因
go green呀你老母
罷買既能幫助澳洲,又能達到攬炒成功
個火又唔係人為嘅
大自然嘅嘢
遲早搵返個新嘅平衡點 好似係
同埋咁撚大件事大把人捐錢啦,
香港只可以自己救
心痛 燒咁耐都未救到 好痴線
香港人顧撚掂自己先啦

就黎比人滅族喇我地
強國係最大污染國
唔打殘佢個世界冇得救
點解唔做支線?我地主線一直冇忘記

我地做到嘅係捐錢,然後呼籲要保護大自然就得。

btw唔好學環保少女咁,叫人做嘢。我地呼籲要注重大自然就得
想話好似英美紐都有派人幫手
但鄰國好似無乜表示
到時死左鄰國人又係度嘈
拉埋中國講
On9, 澳洲奶共奶到出哂面,之前仲拒絕手足入境,要救火搵支那救囉
我哋可以借澳洲大火呢件事spin去支那係全球污染大國
唔係話唔關心澳洲
只不過係見啲偽人見香港咁一句聲都冇出過
之後澳洲有事就即刻衝出去搶光環好嘔心姐
如果香港一直都有關心,澳洲咪由佢一齊關心埋
幫你推一推 但係捐錢真係想留比自己人
https://lihkg.com/thread/1812576/page/1
大家幫手推一推, 飲食業登記功能組別
罷買
點確保捐到錢去澳洲人手上 澳洲人好窮 無錢救火? 佢地係非洲? 連燈仔不嬲追擊環保撚
你都on撚79
人地燒撚到咁仲要放煙花跨年
你仲叫人捐錢?
你想做文宣自己落街貼
咪撚開完post係到叫人做乜做物
已經有news 引述專家言論指出, 5億係包埋火災前後對整個生態鏈造成嘅破壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞