銀行工作前景討論

518 回覆
9 Like 4 Dislike
Tg: abcdrdxxx
打算係PB學完野就走 唔知條路點行 PB RMA 好唔好做

利伸未考牌
corp or cmb 啲人nice 好多

利:gb rm 狗
2xk 好正常啦...
你revenue如何 bonus便如何
係 同埋我個人覺得大行teller做得過,反正最易入,個個都話做compliance / BO,你調返轉係HR角度睇,已經大把law友candidate, 洗鬼請個讀史片?

老實講,唔好諗乜方向野,有offer就做左先算啦,可能10年後已經再冇rm呢樣野,廿年前邊個會估到stock dealer會息微。
人係指客定d同事?
PB RMA 有冇話要考咩牌咁?
Teller 人工方面無咩上升空間 升多級咪最多senior teller

及早諗想玩前線定backoffice 好d

如果真係覺得自己講野唔叻既 就唔好諗sales 果邊

做sales 要夠厚面皮同講野 你唔好expect 個客會自動同你講要呢樣要果樣 如果係咁 根本唔洗請sales

人工比 就一定前線過架喇.... 如果你唔心死既
襯早轉下d traniee progranme 玩下囉 通常有d 時間比你試下跑數 個target 會細d 試下練唔練到口才番黎

其實最緊要係你夠膽講 講下講下 失敗當中就知邊d 位要避唔可以講 邊d 位講左可以吸引到個客

好多野都係練番黎 加油
中曬伏,依家日日都跑d 卡同轉介,到數都冇得轉sale,好灰,感覺係因為teller唔夠人
邊間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞