澳洲燒咗45個香港咁大範圍

710 回覆
2421 Like 26 Dislike
9up:
地大人少
開發嚟都無用
真係咩?澳洲fire chiefs四月幾時已經提醒過現屆政府要預防山火危機,因為氣候劇變令旱季變長,山火更加危險,但Scott Morrison政府完全唔想處理問題,一直迴避,最後令災難一發不可收拾。
(Source: https://www.theguardian.com/australia-news/2019/nov/14/former-australian-fire-chiefs-say-coalition-doesnt-like-talking-about-climate-change )
This allowed temperatures to soar to what appears to be a record-high temperature for Sydney, with Penrith, located in the far western reaches of the metropolitan area, hitting 120 degrees (48.9 Celsius). In addition, Canberra, the nation’s capital, hit a record high of 110 degrees (43.6 Celsius).

點會係講過百Celsius
咪玩啦 支那人退休就係去澳洲省
Push救下澳洲
動物好慘
即係燒咗成幾萬平方公里?
咁澳網d球手都有幫手籌款 唔知一個ace二百澳紙
求大雨
有無人可以分析下點解今次會燒成咁?
其實係無辦法中既辦法 環保撚
加拿大
美國歐洲個問題基本上唔係問題黎
新聞中嘅澳洲人話首相唔肯花錢落消防開支上,唔撚係叫你控制全國山火,小鎮連4架消防車都冇,每年重要cut budget

呢個指控我覺得合理
點解無國家提出人造雨
睇到美國 我笑撚左,咁大嘅area 一句長年風海災
冇噉誇
標題冇錯
http://google.org/crisismap/australia
係咪人工唔會控制到
要暴雨先得?
德國果單活燒動物園就真係支那畜做既
即係講中左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞