英倫扮工室(29)時代革命 光復香港

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我係直接同landlord 租,全屋連埋我五個租客share 一間house
唯有博一博同landlord 講下試下啦
多數都係食strutton ground market. 燒雞好好食
Colosseo都幾好. 貴野咪the cinnamon club
landlord唔係一齊住
但佢暖氣係有限時,因為電費貴
但係我搬左入去先知仲要寫明唔比用personal heater
嚴格黎講只係住左三個星期已經頂唔順
佢比電費咩家下
一係用風筒囉
Even fan heater not allowed wtf ?
就係佢比全屋包bill
係呀因為會好貴喎
唉已經燒左四日,睇完醫生都係叫我去藥房買藥仲要唔係處方藥,一陣去醫院先
我都驚自己係中武肺,打左111又話如果無離開過英國或者接觸過confirm cases 可以就咁去GP
其實2019 fg 係咪真係比之前難搵工咗好多
我friend 2014 2015 grad 鳩hea搵都幾間大bank offer

我到而家都未搵到工
用風筒啦屌
你有張良計
我有過牆梯
不過, 事實上
你係最熱既時間開heater
之後閂哂窗同門
又真係過到大半晚既
我懷疑係我間房既地理位置問題令到間房好凍
每次一入房都feel到寒一寒
啲室友都話我間房係凍啲
以前租過一到都係
舊樓隔熱唔好
好快就俾出面啲溫度攻番入黎
冬夏季都會
我個人本身好虧好易病,加上我依家仲要失緊業
搵工都落唔到床見工所以先的起心肝諗住試下同landlord傾下
咁mine bitcoin mine 暖佢囉
佢合約嗰度寫明唔准用? 我依家一日最少用 fan heater 兩三個鐘頭. 可能landlord都好快打電話俾我

Btw 保重身體呀巴打
如果按金唔係太多我寧願放棄
我係絲不過都多謝你
按金多呀,成500鎊 我仲要失緊業
有創意!
其實fan heater
effectiveness 低過wall mount果啲
到最後只會用更多錢

按金=一個月租咁上下都好平常
唯有扮慘博landlord 好人
英格蘭
倫敦啊
都係個句 大家尊重合約精神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞