英倫扮工室(29)時代革命 光復香港

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
大貓 不過都係唔方便
有 想問咩
tier 5YMS 係london易唔易搵到nhs嘅mla or有冇其他lab做?
係英國讀degree master 冇ibms/hcpc accredit
NHS唔清楚 大學lab會有機會 易唔易就睇你做過啲嘢啱唔啱佢 不過份人工住London會好淒涼
she said 8 million people between the ages of 16 and 64 were “economically inactive”

新term 唔做嘢 或者 唔報稅

https://www.theguardian.com/uk-news/2020/feb/19/immigration-firms-will-need-to-train-more-uk-workers-says-priti-patel?CMP=Share_iOSApp_Other
呢個真
搵下Cambridge, Sanger institute.
lab條路唔好行咩?除咗做得辛苦 但係高唔高機有tier2?
其他巴打做lab通常係邊?
其他巴打又係做啲咩?

做工廠
出shop floor就知
u grad乞食科bc想今年過uk搵食,依家好唔好景?
有冇咩好路數介紹
或者有冇過來人分享下經驗
好好景, 個個100k+
Sor 或者我講specific啲。大家會係喺香港經啲搵工網in 完有位先過去set up定係過去搞晒啲NI number, NHS同銀行戶口嘢先慢慢搵工。有冇話要準備啲咩或者整biometric residence permit咁?
又BC 又BRP
up mud
冇嘢啦 我以為好似香港咁個個都要打指模
有Bc 要打手指模?
Ok thx for the advice . Probably going for Barclays since they offer euro account for cash deposit
改immigration 根本越改越戇鳩
一面防廢人懶人 一面又吸引唔到精英 做啲唔做啲搞到兩頭唔到岸

而家啲快相
地下無線都識閃既
唔知啵 你Nav 冇warning?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞