英倫扮工室(29)時代革命 光復香港

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
i bought clipper at ASDA. tastes like normal brand that costs under 10 bucks in parknshop
any good tea brands to recommend?
你自己帶中國茶包 or just normal black tea ?
冬天常飲要一大盒既話我多數買Yorkshire gold...
夏天唔常飲就Whittard/Harney & Sons

利申 飲得落肚已經OK
yorkshire紅包/PG果啲真心飲唔落
Fortnum & Mason都OK,都應該易買到
我自己帶綠茶茶葉
Yorkshire Tea 世界第一
其他果啲淡到仆街又冇味
原來離地撚無野啦
Breakfast tea 平既 Yorkshire 真係OK
F&M 好多選擇不過 breakfast tea 就一般
係咪得我一個唔飲茶只飲咖啡
公司只飲啡
屋企只飲茶
英國紅茶係屎水 將茶葉打碎 入茶包 加糖係智障先做得出嘅事
Westminster 附近有無咩lunch推介
超市買到既黎講

Yorkshire gold > Yorkshire > PG
不服來辯
F&M都離地
夏天太熱唔係日日飲茶 買貴少少都OK啦
Royal blend同Earl Grey幾正
呢度一向都係poverty line 以上就離地
Coronavirus Fried Rice
我都鍾意飲啡多D 但capsule真係咪搞 由其starbucks capsule
最好即場磨豆慢慢brew
早知係香港帶D日本茶包過來
你地買豆多數local roaster買?
有少少租屋問題想請教下大家,
搬左入新屋先發現暖氣有限制,夜晚係無暖氣搞到病極都唔好,想搬但簽左六個月fix term,有無人試過fix term內搬走?係咪無得拎返deposit?依家住左一個月only
咁啱我搬入新屋前一日比人炒左,landlord都知,仲係當日問過我搬屋計劃有無變,如果話依家話無錢比唔起租扮慘有無用
視乎landlord... 仆街果啲真係會攞埋你deposit/唔比你走
你搵翻工未
未啦,病到七彩,本身今日第一日試工都要改期
如果同佢講可以留到佢搵到新租客為止會唔會機會大啲
建議問下先
你係跟agent租?聽落似shared accommodation
講真,如果係多租客既地方,你又肯留到搵到新租客,都幾大機會OK既
希望你快啲好翻,呢幾日確實好撚凍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞