[十月新番]高達創戰潛行者Re:RISE(2)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
今集梗要素過多,又G Gundam屍山又京都跳
不過大概最難猜到的是那異世界本身是真實的星球,完全跌眼鏡
但這是否代表GBN已經黑科技到成為與外星人溝通的工具而且為何可以將意識留在異星當中仍是個謎
但係要人等到四月,屌我想下季就有得睇
意識會留響另一個世界(星球)都算喇
我覺得主角塊面傷左 然後現實世界(本人)都會整傷呢個設定比較神奇
冇計既,又要介紹角色背景,剩番d任務就坐火箭式幾個任就上敵方大本營
睇落係冇乜實感既,直到陷家產
家下唔似以前郁d就半年24,甚至52集
冇得愎慢玩,好彩套野暫時睇落仲可以先有得續
覺得今集真心好睇
老老柒柒因為第2同3季我對呢套野一開始真係冇咩好感
今集終於似番團隊 4人又各自搵擺脫過去幾感動
風見有一兩幕仲有少少覺得佢型
佢同狗女一對走唔甩
3個同男主有關係既女都好正 太難揀
上集之前仲對青梅竹馬冇咩感覺
今集真係幾賢妻FEEL
MAY姐賣萌破晒功 又肯為佐異世界既人而戰 都係好女仔
電子老婆水瀨祈睇黎真係領佐便當
上面兩個好難夠一個死佐既電子老婆打
最後好撚想快D睇到下一集
係咪得我一個好撚期待部新機
打機變揸真機,幾有趣,期待下季
如果個節奏快返兩集應該會好啲啲
當初抱住飛住睇戰鬥場面就算嘅心態去睇
飛到入主線先發覺幾正
人物描寫好過上季好撚多倍
原本隊友有sd幾興奮

但後面又驚班機動戰士友會唔滿意..夾硬搞到百士鬼果堆收皮,成個比賽就只係得返一種比例
今季真係Re:RISE返
第二季做得好超越gbf絕對唔係問題
今次好有信心
真係好期待下季 上一次有呢個feel係鐵血

講起鐵血就嬲 希望re rise冇事
而家反而唔想買住,因為core都換咗
我驚係呢樣
難得有個好劇本
Btw may姐副計點食野飲野
同埋個gunpla可動系統可以縮到內置嘅
Ko1同司正式癲過誠哥連黑人都爆過埋
今季個故事其實出隻game都得
不過.....

笨大: 出game賺咁少 不了
出模型先可以發大財
第一代電子雞莎拉已經係咁

走到去30光年外星救外星獸人,
哩套可以入埋機戰
想屌模型了
既然可以送高達過去,係咪應該4部GP02核彈狂轟月球
寺田:又俾子彈我玩廁完震
咁雛田弓術部唔比部Rising Gundam佢揸又曬左D
我覺得Gundam Breaker Mobile已經算係佢既手機Game
時間同玩法同蛋池都算係同Re:Rise同步緊

想Bandai出新原創家用機game?難少少
AO石英炮都未出得
到底今次Bandai會唔會一貫作風,格左季既S2多數爛尾
唔洗啦,帕路同個月球基地鬥炮時改做射破滅魔劍已經全劇終又可以救到班狗狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞