[十月新番]高達創戰潛行者Re:RISE(2)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
呢樣無得咁講,你睇第一季班長拎部龜霸改到變熊霸都係達人級啦
唔通stargazer parts就係咁用?
熊霸=搖錢樹
近排因為睇左re rise先覺上一套有關聯,其實build divers都好正,臨尾三上陸打champion個度好正,好撚鐘意Champion部機,想買番黎砌,超大絕又好撚屈機,痴線架
其實build divers前期司同後期ai既主線係ok架,只不過係非主線又悶同主角趕客者,最尾打冠軍係好睇
中間有幾集係無聊既 不過都好既,開心笑下就一集,因為近排又睇番Gundam W, d劇情睇到好煩,又地球同宇宙對立,又點點點,睇動畫姐,睇到好傷腦筋
on96嗰種加持係令人好反感
全世界話佢有潛質 = 佢就變咗有潛質,一D掙扎都冇
打贏0%副本, 整到部艦出來嘅KO1至少有一半功勞
部機零特色,同原版00冇咩唔同,仲要係睇中有Trans-AM先砌出來
後繼機直頭係愛德華大哥哥咁夾硬來,乜嘢都塞哂落去就當新機

打MMO部機唔爆咪勁,打返真機Battle咪又係俾人打到仆街,
靠主角光環同劇情殺先同一級老屎忽司打成平手,
睇過GBF再睇Build divers嘅感覺更令人對佢反感,
on96作為新手打實機打到冇包袱,變相侮辱埋誠哥

最後最後就唔關動畫事而係同G Gen有關
竟然拎佢部合成獸做00代表都唔用Amazing Exia
呢部垃圾機連MG都未出過呀屌你
唔係sd外傳動畫無出新作,點會00 sky做代表,應該係勇者exia先岩
第一次見有人讚diver 不過冠軍部機係靚,不過唔代表套野唔係垃圾
真係百貨應百客 我真係食唔落
叫到個bug佬都唔撚想睇
其實我之前都講過
GBD前半個問題係真係好明顯
雖然描寫MMO環境呢樣野係做得好,圍威喂的氣氛都好到
但始終因為排左響兩套GBF後面,大家都期待多d打戲,加上整出黎的模型又打極唔會爛令到好多人反感,男主的威能亦過剩
只係後半故事入主線之後氣氛就唔同左,雖然一樣有on9野(個無能GM)但相對前半已經好好多
同埋我都係堅持之前的觀點,無上季鋪墊d內容設定同背景今季好難單刀直入主線
其實大陸仔人設改好少少(外同內)同d機魔改風多d相信個評價已經差好遠

後半劇情係緊湊左,但前半司條線多d衝突會好睇d,冇記錯係咪一場就收左工完左?當然主角外掛到真係唔太討好
最熱血係主角唔夠冠軍秋,但羅剎黎幫拖個度好正
主角光環我都無咁反感,大陸仔拎住外掛屌柒人地用外呢下反感

最緊要係部oosky 真係好撚柒

邊撚到high 過sky 呀屌你老母
仲有集集係度嗌trans-am infinity
開場
笑左
唔夠沙
May姐
睇黎搵沙要搵2,3集
咁快出敵人嗰部core
到底係咪蔭套野好撚有自信,個流程咁既....
睇落好似想用三集去三個遺跡咁…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞