[十月新番]高達創戰潛行者Re:RISE(2)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
同有上季啲設定打好晒底先有今季咁精彩嘅劇情
睇嚟古代人同el divers有關係,甚至可能係同一樣野?
點解古代人係gbn消失咗?hiroto個電子老婆又點解會消失?應該關主線事?
呢套野感覺幾特別,好似披住高達皮既輕小說,但又有高達作品重視人物描寫、戰爭沉重既傳統,劇情同設定暫時睇得出有俾心機度過嚟
其實無印一開頭都係異世界
不過佢到最後都冇講過零泀個邊啲野
今集信息量爆炸
如果真係GBD開始鋪伏線的話我給你們跪了,原來鋪得這樣深
也說明了為甚麼我覺得怎樣都應要看過GBD才能補這套,現在更有很多可以考究和推測的地方
基本可以確認El Divers一定和古代人多少有關,但肯定不是直接成為El Divers否則看到may姐一早就已認得
而家問題反而響悠人老豆度,呢個時候講呢d野硬係覺得有唔妥
nu裝啲浮游炮好似得2條可以拆
套野越做越好
bandai冇諗過今次咁好賣,隻nu就用返舊模,mk3就唔係新技術去做
同第一季果首一樣高汁
SPICA OK呀 上一季都係
會唔會電子老婆係古代人
如身邊有你最好聽
收島風老豆寫緊馬夫狄重製
男主個老豆=編劇自己既化身?
其實我唔覺得係上季開始鋪定囉
bandai無乜可能
應該係執GBD既屎

紅毛個國家係殖民衛星嚟,所以應該同古代人設定冇關係。
上面班友自己ff啫
一早都講GBF同GBD係兩個世界觀嚟
今集有話部份古代人搬左出太空住
官方都可以吹話紅毛係搬出去既後人
支那狗屌你老母
講明兩個世界觀
紅毛又點會係GBD世界嘅人
除非最後官方自己食設定啫
做乜撚野
佢兜得靚唔介意佢食
今集信息量爆炸
如果真係GBD開始鋪伏線的話我給你們跪了,原來鋪得這樣深
也說明了為甚麼我覺得怎樣都應要看過GBD才能補這套,現在更有很多可以考究和推測的地方
基本可以確認El Divers一定和古代人多少有關,但肯定不是直接成為El Divers否則看到may姐一早就已認得
而家問題反而響悠人老豆度,呢個時候講呢d野硬係覺得有唔妥
支那狗屌你老母
做乜撚野

支那狗死全家
咁古代人本身都同GBD係兩個世界,要連埋另一世界嘅GBF寫唔係冇可能,不過近年日本人都冇乜好似Marvel咁build up一個好大嘅世界觀,所以都係FF下就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞