[十月新番]高達創戰潛行者Re:RISE(2)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
痴撚線,解通埋點解會有EL係server
光頭同阿斯蘭係同一個聲優打風見算唔算打番自己部機
分分中玩大佢紅毛就係其中一個古代人而紅毛所在的地方就係古代人住
古代人王族!!
點解咁多人話前期悶,明明人物刻劃咁細緻
唔覺悶既,就真係當game故事mode
就算真係真實世界都唔會驚訝,只係到普普通通合格劇本
但最後係死咁多人,影響埋現實世界先有實感
第一季講過NPD係條龍
收得返
咁樣做有埋tele port直頭可以講成2個平行時空,2個地球都有Gundam build玩紅毛就係GBN既古代人,GBD就係eldiver ff too much
多文戲啫,其實唔悶
下集天王7
等出模型

不過好似做埋下集就停播
隻無名異端明明型到仆街點知出到模型咁既質素
有無人覺得首ED幾好聽 佢集集順住劇情咁插入嗰氣氛幾好 文戲都變到有啲熱血
帕拉夫斯基粒子 = 光之沙??
話說紅毛點樣轉移到誠個世界?
見到其中一篇巴哈仔既感想
"
而且「黃金國」只是譯名, 原文是 エルドラ
然後EL潛網者的日本語發音是... エルダイバー
"
唔奇丫但我唸s2邊有咁多時間玩呢啲野ff住先
所以EL 不是"GBN的龐大資訊之海中誕生的資訊生命體",而是"數據化後,從別的星球進入了GBN裡的外星人"
然後移民其他星球既人有可能係地球人既祖先,又可以係一代紅毛既祖先
一樣諗法
玩家連線去gbn世界
黃金國既人都係連線去gbn世界
所以都叫diver
但個名係邊個諗出黎既呢
講起呢個黃金國
我都係因為今日youtube default 左係台灣先知台譯做黃金國
港譯係譯音做艾多拉
致敬oo電影既ELS,oo係外星人,rerise係異界人
比起上季出到屎咁都仲比出續作呢個真係算d 乜
所以你唔覺呢季個片尾好求鳩其,一未係到跑

反正次次都播唔晒,9 黎算
先唔求其
正常播片尾明明可以攝時間 依間為咗講多少少劇情 係咁cut走播片尾嘅時間
劇情屎=\=堆膠唔好賣嘅又
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞