《謝謝你在世界角落中找到我》

293 回覆
19 Like 0 Dislike
其實防空頭巾係咪真係有作用,定係等人安心啲既用途

同依家地震搵書包笠頭差唔多作用

呢一點我認為因爲女主角周圍好多人已經因為場戰爭死/受傷
如果贏唔到,d人咪死/傷得無價值?好似白死咁

咁講都講得通
晴美死左之後我就好憎女主角
之後d劇情我都睇得好唔客觀

戰爭嘅殘酷
本loli控都睇得好心痛
但真係唔係女主角嘅錯

女主都怪自己
點解唔係調轉手
點解要行個條路
點解...

其實都好無耐 因為完左空襲警告 晴美又想睇船
係個個時代所謂既學習都只係好表面 好難即時意識個粒野仲未爆

世事就喺咁無情,嚟到果一刻就係避免唔到
會有幾多人識欣賞呢套野 啲FD話啲畫風好差

下。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

應該睇開四天王
就算睇都唔會識欣賞

睇開複製人

應該睇開四天王
就算睇都唔會識欣賞

睇開複製人

別再說了 睇完就買左漫畫睇

未睇前都覺得唔吸引
睇落去就會覺得呢隻畫風睇得好舒服
亦好適合呢部劇既題材背景

未睇前都覺得唔吸引

似油畫

Agger

初頭睇落覺得好昭和風 有少少接受唔到

睇到鈴同澄長大成人就覺得都幾好
想問下一開頭點解係1993年既?

睇住大家接受左戰爭既命運,又可以好開心生活落去,憂鬱到想哭

話平淡又唔平淡,話日常又打緊仗,話歡樂但晴美又 ,話憂傷但大家都好樂觀

睇完之後太多種感覺溝埋一齊,所以想喊又喊唔出,想笑又笑唔出

睇完套戲個心好唔舒服
又講唔到點解
覺得自己點解要俾錢搞到自己咁樣
覺得女主角on9 晴美係因為佢on99睇炸彈坑害死 晴死左之後我就個心好唔安樂 係度諗點解呢個on9女人咁好彩唔洗死
空襲企喺度on99諗野 有次重去趕雀仔(有人話隻雀有特別含意啦)
呢個世界真係好唔公平

不過日本投降果度 女主角話明明佢地重有人未死 點解唔打落去果度我原本覺得女主角完全係智障
但係同朋友傾完,話果時嘅女人應該俾人教育到死之前果刻都要對抗敵人,咁我就覺得講得通

究竟係唔係好熟歷史同日本野先會明白女主角呢

其實識易地而處就可以理解女主角

但佢係on9而件事係駁唔到 只可以話係無可厚非

同埋晴美嘅死真係唔可以怪晒鈴 因為講到底都係晴美想眺望海港先走到去粒延遲彈隔離

講到底就係戰爭既錯
無人有做錯,但個結果係錯,呢點先最令人憂鬱

睇呢套其實唔使熟歷史同日本野,睇完反而覺得知多左d野
我覺得用返正常諗野方法睇呢套就可以
以整野食為例,正常唔會計到咁盡去運用唔同食材,但因為戰爭時期糧食短缺先咁做,佢地整個唔知乜將軍飯好似幾好玩,但一用返而家既諗野方法其實又係

未睇前都覺得唔吸引

似油畫

Agger

同睇key社一樣,一開始望落去有d怪,睇落去加埋劇情就變左無違和

你d fd其實有無睇呢套?定係話畫風差所以唔睇

之後開始做白日夢回想舊事掛

利申,唔記得一開始咩年份

1933啊
最嚴重既翻譯錯誤

睇住大家接受左戰爭既命運,又可以好開心生活落去,憂鬱到想哭

話平淡又唔平淡,話日常又打緊仗,話歡樂但晴美又 ,話憂傷但大家都好樂觀

睇完之後太多種感覺溝埋一齊,所以想喊又喊唔出,想笑又笑唔出

睇完套戲個心好唔舒服
又講唔到點解
覺得自己點解要俾錢搞到自己咁樣
覺得女主角on9 晴美係因為佢on99睇炸彈坑害死 晴死左之後我就個心好唔安樂 係度諗點解呢個on9女人咁好彩唔洗死
空襲企喺度on99諗野 有次重去趕雀仔(有人話隻雀有特別含意啦)
呢個世界真係好唔公平

不過日本投降果度 女主角話明明佢地重有人未死 點解唔打落去果度我原本覺得女主角完全係智障
但係同朋友傾完,話果時嘅女人應該俾人教育到死之前果刻都要對抗敵人,咁我就覺得講得通

究竟係唔係好熟歷史同日本野先會明白女主角呢

其實識易地而處就可以理解女主角

但佢係on9而件事係駁唔到 只可以話係無可厚非

同埋晴美嘅死真係唔可以怪晒鈴 因為講到底都係晴美想眺望海港先走到去粒延遲彈隔離

講到底就係戰爭既錯
無人有做錯,但個結果係錯,呢點先最令人憂鬱

睇呢套其實唔使熟歷史同日本野,睇完反而覺得知多左d野
我覺得用返正常諗野方法睇呢套就可以
以整野食為例,正常唔會計到咁盡去運用唔同食材,但因為戰爭時期糧食短缺先咁做,佢地整個唔知乜將軍飯好似幾好玩,但一用返而家既諗野方法其實又係

去完廣島睇知哂學哂核爆既歷史, 睇完電影果一刻更加無奈..

學習歷史係高深既野黎, 思考思想更加多道德上既野之餘, 叫我地唔好再錯一次
自從你的名字後真係多左港女入埸睇動畫
又要戇鳩鳩咁講野講到最埸都聽到咁

yes 我公司基本上冇幾多個睇開新番
不過都有好多好多人睇君名

我由始至終都覺得新海誠唔太識寫劇本既

新海誠不嬲 歌同畫面>劇本
劇本係腳膠之庭比較好

咁誠哥都鐘意話自己係動畫製作人 而唔係劇本家
佢係成功做到用視覺效果同氣氛去吸你入套野到

得罪講句,係得畫面靚,用鏡細田守都好過佢。

劇本係腳膠之庭比較好

但我自己都好鍾意你名呢套野

劇本係腳膠之庭比較好

誠哥自己親自執筆寫你的名字小說
雖然我唔明成套戲得作畫好,劇本鳩到咁都可以寫咩小說

劇本係腳膠之庭比較好

誠哥自己親自執筆寫你的名字小說
雖然我唔明成套戲得作畫好,劇本鳩到咁都可以寫咩小說

有班mk現充盲撐呀嘛

未睇前都覺得唔吸引

似油畫

Agger

畫風都有分好唔好
感想遲d先打
呢套年齡層明顯高好多
有好多阿伯阿嬸
但就係咁先出事
d人唔熄電話仲有個阿嬸傾左兩次電話
感想遲d先打
呢套年齡層明顯高好多
有好多阿伯阿嬸
但就係咁先出事
d人唔熄電話仲有個阿嬸傾左兩次電話

我電影中心睇早場,八成廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞