《謝謝你在世界角落中找到我》

293 回覆
19 Like 0 Dislike
得百老匯上?
今朝睇左,幾平淡,慨嘆多於悲傷
太含蓄,明明後段好多位可以爆發但欲言又止

因為本身就唔係想爆

係掛

就係你講唔到出嚟果種正先係最撚正

我中意激情
呢套唔了解日本歷史,好難睇得有共鳴

但係對二戰日本應該有基本認識掛

但係對二戰日本應該有基本認識掛

我要睇多一次部紫電
今朝睇左,幾平淡,慨嘆多於悲傷
太含蓄,明明後段好多位可以爆發但欲言又止

因為本身就唔係想爆

係掛

就係你講唔到出嚟果種正先係最撚正

我中意激情

我覺得咁樣做就係唔想觀眾同螢火蟲之墓直接比較但係偏偏就有好多人攞黎比
好想快啲睇
邊到有上?重有無飛買?

係度覆返上級巴打

要比都係同再見螢火蟲比,但都係屌打

而家仲有想喊既感覺,屌
係度覆返上級巴打

而家仲有想喊既感覺,屌

Why想哭
我淨係有種輕量憂鬱感覺
首主題曲句悲しくて 悲しくて 好似監獄風雲 人生於世上有幾個知己

Ost出咗未
係度覆返上級巴打

而家仲有想喊既感覺,屌

Why想哭
我淨係有種輕量憂鬱感覺

同意, 會有種傷心嘅感覺, 但係又喊唔出咁
真係好少人睇
個個走哂去睇鳩劍

請問戲中有一段關於新婚的劇情,老公會問要有雨傘之類的問題。 其實咩事思?只是傳統還是有意思

夫「傘(かさ)を持ってきたか」
妻「はい、新(にい)なのを」
夫「さしてもええか」
妻「はい
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞