《謝謝你在世界角落中找到我》

293 回覆
19 Like 0 Dislike
未睇 過2日睇下有冇時間睇

近排好多戲上
岩岩先睇完sao同聲之形

Sao而啲垃圾都好睇

sao認真唔算好睇

不過仍然差唔過艦c既

以4dx戲黎講sao算睇得幾爽
D效果同戰車有得比

SAO值得睇4DX?

sao我覺得第一隻game好睇...之後其實麻麻
至於新海誠,其實睇佢作畫既,劇情其實唔好太強求,唔太差就得
艦c算啦,本身作爛左
劇透注意:

青梅竹馬去搵女主嗰陣差啲喊。女主話等咗佢好耐,但依家已經太遲。老公仲鎖自己入房,明知女主個心有第2個都咁愛佢

蓮最令我感動

+1+1

叫女主幫手畫畫,勁心酸,女主事後回想簡直神補刀
後尾返去搵佢又係
未睇 過2日睇下有冇時間睇

近排好多戲上
岩岩先睇完sao同聲之形

Sao而啲垃圾都好睇

sao認真唔算好睇

不過仍然差唔過艦c既

以4dx戲黎講sao算睇得幾爽
D效果同戰車有得比

SAO值得睇4DX?

sao我覺得第一隻game好睇...之後其實麻麻
至於新海誠,其實睇佢作畫既,劇情其實唔好太強求,唔太差就得
艦c算啦,本身作爛左

SAO個中心思想拖得太長姐,基本ALO,GGO都係帶出UW主線劇情用
劇透注意:

青梅竹馬去搵女主嗰陣差啲喊。女主話等咗佢好耐,但依家已經太遲。老公仲鎖自己入房,明知女主個心有第2個都咁愛佢

蓮最令我感動

+1+1

後尾返去搵佢又係

後尾又去到搵佢? 我miss咗?
劇透注意:

蓮最令我感動

+1+1

後尾返去搵佢又係

核爆之後,搵唔到
劇透注意:

蓮最令我感動

+1+1

後尾返去搵佢又係

蓮唔係大火果時已經死左咩
劇透注意:

蓮最令我感動

+1+1

後尾返去搵佢又係

可能我記錯
劇透注意:

蓮最令我感動

+1+1

後尾返去搵佢又係

可能我記錯

應該狂轟個幕話妓院滅晒
劇透注意:

蓮最令我感動

+1+1

後尾返去搵佢又係

可能我記錯

應該狂轟個幕話妓院滅晒

估唔到大左咁靚
結果

+1+1

後尾返去搵佢又係

可能我記錯

應該狂轟個幕話妓院滅晒

估唔到大左咁靚
結果

細個唔污糟都已經靚啦

+1+1

後尾返去搵佢又係

可能我記錯

應該狂轟個幕話妓院滅晒

估唔到大左咁靚
結果

細個唔污糟都已經靚啦

人生無常

蓮既一生又係好撚慘
希望有時間去睇 之前都幾想睇呢套關於二次大戰做題材既動畫

睇住大家接受左戰爭既命運,又可以好開心生活落去,憂鬱到想哭

話平淡又唔平淡,話日常又打緊仗,話歡樂但晴美又 ,話憂傷但大家都好樂觀

睇完之後太多種感覺溝埋一齊,所以想喊又喊唔出,想笑又笑唔出

睇完套戲個心好唔舒服
又講唔到點解
覺得自己點解要俾錢搞到自己咁樣
覺得女主角on9 晴美係因為佢on99睇炸彈坑害死 晴死左之後我就個心好唔安樂 係度諗點解呢個on9女人咁好彩唔洗死
空襲企喺度on99諗野 有次重去趕雀仔(有人話隻雀有特別含意啦)
呢個世界真係好唔公平

不過日本投降果度 女主角話明明佢地重有人未死 點解唔打落去果度我原本覺得女主角完全係智障
但係同朋友傾完,話果時嘅女人應該俾人教育到死之前果刻都要對抗敵人,咁我就覺得講得通

究竟係唔係好熟歷史同日本野先會明白女主角呢

話平淡又唔平淡,話日常又打緊仗,話歡樂但晴美又 ,話憂傷但大家都好樂觀

睇完套戲個心好唔舒服
又講唔到點解
覺得女主角on9 晴美係因為佢on99睇炸彈坑害死 晴死左之後我就個心好唔安樂 係度諗點解呢個on9女人咁好彩唔洗死
空襲企喺度on99諗野 有次重去趕雀仔(有人話隻雀有特別含意啦)
呢個世界真係好唔公平

不過日本投降果度 女主角話明明佢地重有人未死 點解唔打落去果度我原本覺得女主角完全係智障
但係同朋友傾完,話果時嘅女人應該俾人教育到死之前果刻都要對抗敵人,咁我就覺得講得通

呢一點我認為因爲女主角周圍好多人已經因為場戰爭死/受傷
如果贏唔到,d人咪死/傷得無價值?好似白死咁
當然追雀我都覺on9

不過女主角個形象就係鐘意發白日夢on下on下咁

睇完套戲個心好唔舒服
又講唔到點解
呢個世界真係好唔公平

其實識易地而處就可以理解女主角

但佢係on9而件事係駁唔到 只可以話係無可厚非

同埋晴美嘅死真係唔可以怪晒鈴 因為講到底都係晴美想眺望海港先走到去粒延遲彈隔離

咁講都講得通
晴美死左之後我就好憎女主角
之後d劇情我都睇得好唔客觀

咁講都講得通

戰爭嘅殘酷
本loli控都睇得好心痛
但真係唔係女主角嘅錯
當然追雀我都覺on9

不過女主角個形象就係鐘意發白日夢on下on下咁

佢個陣斷左手,個排遇到啲事又唔係幾好
心情低落做埋啲戇鳩野,都覺得可以接受既

追雀個到係覺得女主覺得隻雀有能力離開呢個地方 唔應該留係到
而自己只係可以係到 失去工作能力 又無地方去 好無力 好悲憤

咁講都講得通

戰爭嘅殘酷
本loli控都睇得好心痛
但真係唔係女主角嘅錯

女主都怪自己
點解唔係調轉手
點解要行個條路
點解...

其實都好無耐 因為完左空襲警告 晴美又想睇船
係個個時代所謂既學習都只係好表面 好難即時意識個粒野仲未爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞