連登倉鼠奴出晒嚟!!!

1001 回覆
123 Like 9 Dislike
有冇巴絲隻鼠會係你手/身上面訓覺?好想知點練成

放多啲時間落去佢度,簡單講同佢陪養感情
另外我隻鼠本身識得定點去廁所(係個籠既某一角),但唔肯係廁所度去廁所
試過放啲有尿木槺入個廁所,跟住放個廁所去佢尿尿開既角落,佢會推開個廁所照去返個個位大小便,之後仲入埋廁所訓覺
另外我隻鼠本身識得定點去廁所(係個籠既某一角),但唔肯係廁所度去廁所
試過放啲有尿木槺入個廁所,跟住放個廁所去佢尿尿開既角落,佢會推開個廁所照去返個個位大小便,之後仲入埋廁所訓覺

佢地可能唔鍾意去廁所柯,我果隻都係咁,佢話唔鍾意

佢地可能唔鍾意去廁所柯,我果隻都係咁,佢話唔鍾意

算啦其實影響都唔大既,我已經放棄左,佢開心就好

Same 我個隻仲會打開個廁所
佢唔中意用就勉強佢了 可能太中意d 角落位
個廁所好貴架
有冇巴絲隻鼠會係你手/身上面訓覺?好想知點練成

我個隻會 多d 同佢講野 佢會feel 到你錫佢
摸下佢 佢肯成隻攤係度比你摸 摸到佢好舒服就會訓著 冬天有排成日要痴住我訓
請問各位養左後屋企會唔會多左小強

不嬲屋企都無小強(可能一直有不過無出黎)
但養左倉鼠一個月左右,已經見到細隻小強出現(係倉鼠附近)
請問各位養左後屋企會唔會多左小強

不嬲屋企都無小強(可能一直有不過無出黎)
但養左倉鼠一個月左右,已經見到細隻小強出現(係倉鼠附近)

關倉鼠咩事
後備糧
btw, 冇
其實想知道你地俾咩糧鼠鼠食

我俾佢地食開橙色袋果隻日本糧,勁多瓜子同粟米,佢地勁鍾意食(雖然唔健康)

次次都食剩d星星同小麥片

但係佢地差不多食左呢隻糧一年,都唔知換唔換糧好

我俾佢地食開橙色袋果隻日本糧,勁多瓜子同粟米,佢地勁鍾意食(雖然唔健康)

同佢轉糧時要痕心啲唔可以心軟,我俾佢地粗粒草糧
尋日隻倉鼠走咗
好突然
突然就成隻鼠咁攤低
抱佢起身,成隻軟咗
跟住仲大啖大啖咁抖氣
跟住就冇再郁過
朋友話應該係壽命完
但係我真係好唔捨得佢
明明走之前仲上我隻手走黎走去
仲會咬我
點解就咁離開咗

多謝你陪我一年,薯仔
尋日隻倉鼠走咗
好突然
突然就成隻鼠咁攤低
抱佢起身,成隻軟咗
跟住仲大啖大啖咁抖氣
跟住就冇再郁過
朋友話應該係壽命完
但係我真係好唔捨得佢
明明走之前仲上我隻手走黎走去
仲會咬我
點解就咁離開咗

多謝你陪我一年,薯仔

RIP
BTW, 我個隻都叫薯仔
我見到壽命2-3年
我點知我買番黎幾歲左右?

我少少擔心買返黎時已經1.5歲
我見到壽命2-3年

睇性器官
我見到壽命2-3年

睇性器官

我見到壽命2-3年

睇性器官

我見到壽命2-3年

諗太多
一黎啲貨去得好快
而且放太耐寵物店就會

粗粒草糧係咪綠色柱體

我買雜糧 個糧碗次次都剩底大量呢啲柱冇食
係咪好唔健康

粗粒草糧係咪綠色柱體

係咪好唔健康

係,你俾揀既話佢地當然唔食,特別瓜子唔好食

粗粒草糧係咪綠色柱體

係咪好唔健康

我隻野好鍾意食瓜子 (黑白色個隻)?
葵花籽不宜經常餵食
最多冬天餵畀佢囤積脂肪過冬

粗粒草糧係咪綠色柱體

係咪好唔健康

我隻野好鍾意食瓜子 (黑白色個隻)?

撩晒出黎啦
瓜子淨係可以當零食 一日一粒
好肥同食得多易生瘤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞