[親生仔] Google Pixel 討論區 (34)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
大家係咪都係經Amazon買我見而家買都要23號先送到嚟 係咪正常
知唔知 whatsapp smart reply 同埋鬧鐘 google assistant routine 係咪淨係support英文? 我見我friend 嗰個有但我set極都唔得
For Pixel 4 Edxposed module:
FingerFace: https://github.com/topjohnwu/Fingerface
Android API requset redirect: 將FingerprintManager射去BiometricManager
即係剩係支援指紋既apps轉用face unlock
e.g.: 慢幾拍既銀行apps
+1 屌你老母google
以後無香港行貨就唔買
點解唔喺水貨鋪買
水貨鋪做唔到 black friday 咁平
咁又係
已成功ota update
google photo 個舊相景深點set?
而且水貨鋪仲會買bf貨 但賣正價
有冇試裝完magisk同edxposed之後SN唔穩定 時過時唔過咁 就算magisk hide同edxposed hide晒相關既野都係咁
有,SN check會fail,但一樣過到堆用SN做checking既app 我都唔知點解
btw上個月已經有github issue話SN fail 要等佢地fix
係咪sn check ok,基本上已經用到銀行apps個啲?
咁又唔係 我用緊d銀行apps就算sn唔過 一樣用到 e.g. hsbc reward+ payme
但gpay就好似跟足sn sn唔得就用唔到
咁係magisk果邊出事定edxposed
但我情況係時得時唔得 唔係完全唔得 咁你用唔用到gpay
sn唔得果陣 我要開一開wifi再熄返先至可以pas到sn 咁我先可以用到gpay
我都仲未試gpay,淨係裝左enable soli已經用得返motion sense,請問有無可以用返volte既module?
到左集運倉
要有人像嘅相先support, share嗰個制隔離去edit度應該就有
edxposed問題,熄左edxposed個module就冇事 可以長green
用唔到gpay既話就入埋edxposed設定 再開應用程式名單模式
跟住入應用程式名單搵番google play store(search: vending), google play service(gms)同google framework(gsf) 呢3個開晒 exit再去magisk做多次sn check
應該就pass到, 不過我見有D人話唔得
我就work既 pixel系列應該冇問題
我已經係edxposed blacklist左你講果3個 但係就有時pass 有時fail fail果陣就會導致用唔到gpay
依家個問題係時得時唔得
巴打請教下點set
我見active edge淨係可以setgoogle assistant同靜音mode
要等edxposed fix冇計
我呢幾個鐘未fail過……
如果有fail再試試gpay睇下
要裝左magisk先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞