覺唔覺德國係旅遊角度嚟講好垃圾?

296 回覆
19 Like 183 Dislike
如果你去旅行只係識睇風景, 德國係歐洲來講唔算特別出眾

但如果你好熟歐洲近100年既歷史, 你會覺得德國好精彩, 行博物館行到腳都斷

如果你想睇下香港如果抗爭失敗既後果, 可以去達豪集中營同柏林Stassi博物館, 呢兩個都夠你行大半日, 同新疆集中營無乜大分別
鍾意二戰史一定要去柏林
唔計一百年神羅地區由黑死病後已經咁精彩
柏林只係德意志歷史博物館真係行到腳都斷
唔熟神羅史

柏林有個科技博物館,行到hihi都睇唔到一半

軍事博物館有V2 有 一戰uboat真身任摸

柏林圍牆啱啱開左走佬地洞
去過五個歐洲國家J過六支V2
其實想J德國二戰軍武要去其他國家
因為都比人搶哂
唔覺, Munich都好多history野睇, 勁多好靚既教堂
英國都真係好食小小, 德國d野食真係差差地!
其實食過我又覺得好普通, 估計老母都整到出黎,
去過呢間未?
https://goo.gl/maps/kfiigENQMRX9zLRcA

都係Augustiner ,但係酒廠入面

仲有呢間
https://goo.gl/maps/RpzW1HFRRX8MYArt8
慕尼黑朋友推介
如果去Chriskindsmarkt , 真係好順路
法蘭克福算係行到大半日,仲有個豬手好好食喎
不過咖喱腸就真係重口味
英國多移民菜,印度,埃及,希臘
英國真係次次搭都delay唔知點做到
+1
噶你老母死蝗蟲
Munich好玩喎 但好貴
謝謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞