覺唔覺德國係旅遊角度嚟講好垃圾?

296 回覆
19 Like 183 Dislike
而家都仲用緊
LP, Rough Guide, DK Eyewitness, Insight Guides會點揀
Dresden 搭好似一陣Straßenbahn
就到一個區叫Loschwitz 嘅區都好靚
嗰度可以望到另一個樣嘅 Elbe
另外 Dresden S-Bahn 30分鐘去到Meissen
有城堡同瓷器工廠參觀
試吓睇下當地嘅 guidebook 推介
啱啊,之前去過紐敦
成個trip都係食Marks and Spencer,Tesco呢類supermarket賣嘅微波爐嘢食

大部份餐廳都入唔到口(除非貴,但都未必好食)
最難忘係itsu食嘅日本嘢同kfc 個burrito,一咬即刻吐出嚟
荷蘭: Am I a joke to you?
德國都差荷蘭一定係地獄
仲有Sächsische Schweiz
S1 搭九個字就到
嚟梗去德國
師兄可唔可以介紹吓Munich有咩餐廳晚餐好食

還是係聖誕市集乜都食一餐都得?
題外話 如果有人鍾意 Wes Anderson 啲戲
去 Dresden 同埋附近嘅城市應該會好開心
因為 The Grand Budapest Hotel 之前喺上面好多地方都有取景
Dresden 仲有 Pfunds Molkerei 都好值得去睇下
但係入到去買唔買野就另一回事啦
The Grand Budapest Hotel 主要個景好似變左私人地方唔俾入
巴打讀TUD? 咁熟Dresden gei
唔覺
國王湖簡直人間仙境
Dachau集中營都值得一去
下星期去Berlin
荷蘭好撚正
唔係 但之前喺嗰度讀過一個月 intensive
嗰陣第一次去德國 唔想揀柏林
柏林倒數
旅遊黎講幾好
好多景點
生活就的確幾悶下
下個sem德國exchange~
去英國食itsu KFC然後話冇嘢好食
雖然英國都唔算太多好嘢食,
但係你咁同去香港食大家樂然後話香港冇嘢好食有咩分別
啱啊,最唔中意柏林
比得起錢都唔知幾好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞