覺唔覺德國係旅遊角度嚟講好垃圾?

296 回覆
19 Like 183 Dislike
意粉國食野要research過
中過大伏 但大多好食既
佛羅倫斯牛 Trattoria Zà Zà
Central market牛肚bell
Veneto Tuscany 紅酒

法國阿爾薩斯菜 嗚呀
係Strasbourg食完再係Paris食車太佬級既

匈牙利係平靚正既表表者
鵝肝呀 兔仔呀
Egri Bikavér 紅酒

西國未去過 只係其他國家食過Paella
比利時有人話大伏 啲人落鹽係正常人既幾倍 冇野放得落口
德國柏林動物園熊貓出世 命名民調「Hong」「Kong」勝出 玻璃軍圍攻!
https://lih.kg/1778389
科隆既伏
紐倫堡係勝在大 咩野都有 平安夜中午收檔
氣氛我依然覺得Regensburg既最正 (因為要比錢入場 佢夠本)
好少研究呢D野, 淨係知啲人鐘意買鋼筆/孖人牌

我平時淨係研究農產品
去唔同小店買唔同既腸/生果/奶製品

小店自家製既腸/蜂蜜/酒, 返到香港比貴一偣都買唔到
但德國腸好食窩
香港人都係去番日本啦!
一個miniature wonderland已經值得專程去hamburg
frankfurt 緊係悶啦chi sin....
德國係睇歷史 ,音樂, 睇波, 行山
都幾好丫
ON9 先會講係英超睇波好氣氛
德國Signal Iduna Park屌打晒
好撚鐘意Budapest, Hungary
個人認為靚撚到仆街
我覺得仲靚過布拉格⋯⋯
匈牙利野食比起周圍國家算好食又抵

同埋有冇人覺得德國Dresden 好撚正,雖然唔大,但集中地幾多野睇
咁有人講munich 有冇人去過個公園? 有好多人surfing 有驚喜 冇時間去博物館sosad
住左一排, 不過已經返左香港了

喺南部真係好容易+好平就食到靚過city super 既野食
喂...我都係
Sosad......Döner
淨係食Döner Teller
Agger, Budapest n Dresden
有心嘅話可以book 埋factory tour (有英文tour 不過難啲book)
各大車廠都有 (except Audi, Mercedes)

入場費10€ 樓下
巴打去曬porsche Audi VW bmw Mercedes?
只係去過Volkswagen 間Glass factory 同Porsche

Btw Mercedes 我記得要AMG 車主先有得去 不過岩岩查左原來全部人都去得
有冇巴絲知道德國除左柏林聖誕節市集會開到25號打後
有冇邊度既係會開
25號先到步 thanksss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞