深水埗[發達鳥] 當客係狗咁撚

646 回覆
294 Like 953 Dislike
一聽你就知你唔係做依行,日結盡量清倉是常識吧,無必要都唔會坐過夜
當然你既推論都有道理,開低一埋枱就加價,但唔多人會咁做,一來個名唔好,二來多爭執,預著個癲既同你嘈足半個鐘,真係偷雞唔成蝕揸米。
死嘈爛嘈先賺多少少錢,不如跑大個客流仲好過咁樣劏客,完全唔乎合經濟效益。

正路得兩種會hold價,一就係熟客99% sure佢唔會走數,二就係生客不過即刻fps幾個%過黎做訂金,走數就殺訂,如果唔係無得玩。
真心請教,隔夜大貨唔危險咩?
一個反方向輸撚到含喎。
點解要答滿意
呢個情況梗係:「好撚唔滿意一蚊都唔換」
唔收唔緊要架
我可以準備第二種鈔
唔一定要換走$10/20/100
(但我個日已準備好錢 同埋都趕換 唔想再走黎走去)

但問題是佢答我any is OK
我準備左岩岩好5萬
(我唔係有心玩野先用$10/20
亦冇去估佢咩鈔先鍾意/咩鈔就唔鍾意)
但一場去到又唔係any is OK
咁樣好冇誠信.....

如果any is OK 係指其他意思
咁佢應該答長少少 答清楚d
根本就係蝦我....汪汪嗚....喊喊
你都柒架啦講真 成隻狗咁
更係冇....理都冇理過 只係當我廢9

但我係佢facebook俾reviews 佢
佢就覆得好快....
打一大段廢話做例子(但其實d例子唔知有咩關聯)
又話:佢地處理得唔好 會反思改善 表示抱歉....

公開會俾其他人睇到既
就做足門面功夫 做哂公關野
扮哂有歉意
但私下就西到仆街 當我係狗
(雖然我係....
用衣櫃草
risk control真係間間唔同,你係老細覺得ok就得
一個客走數你可以當係單一事件,今日唔用就留聽日,到有一日突然走幾條大數件事就唔係咁簡單。
咁咪唔好唱囉,做咩要咁無骨氣?
成篇文最嬲果個位
咁我就只好好似隻咁狗話:滿意
如果惡得咁緊要,就算同錢作對都唔L幫佢換啦,還要講滿意
未隊 有骨氣大麻.....

樓主?
又要屌又要換 唔撚滿意咪唔好換囉 貴小小去第二度換呀麻
其實係
戇鳩樓主
無興趣支持ed文化

我可以唔食唔買藍店

但唔代表你係黃店

我就一定要幫親
就算你難食/服務差/貴/賣d嘢垃圾
好似黃店嚟
黃就大曬咩
其實係
無興趣支持ed文化

我可以唔食唔買藍店

但唔代表你係黃店

我就一定要幫親
即使你難食/服務差/貴/賣d嘢垃圾
咪係
佢雖然係答得簡單得濟
但可能係因為冇預到有樓主呢啲on9
拎過千張廿蚊十蚊紙去唱錢
但係又冇事先講明

講真你有心咁做
你唔講明,話你你有心伏人地答錯都得啦
咁嘅數量你要入銀行都要charge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞