HSBC RED卡4% RC 或中伏分享(2)

1001 回覆
31 Like 2 Dislike

佢果個aeon app唔係等於用佢會員咭咩
用得佢會員咭一定要有aeon credits card架喎
買禮品卡未得攞,鐘意幾時去apple store 買都得
你要自己試過就會明我講乜,不過用快付通就要俾20 蚊年費先, 自己衡量吓用唔用啦
呢個最好
就算開出要換
都係重新係禮品卡果度搞多次payment
4% 點都食左
我會去aeon 買餸
啱我
星期六sms批卡,而家仲未有
booking.com 碌左HkD 343蚊既書
同台中酒店直接碌左572.26 HKD

最尾rc得19
唔知佢點計
"台中酒店直接碌左"

你其實知唔知red係咩卡 或者 點有4%
只係知網上交易
我果時以為Agoda 都算係 未碌左
你$572.26到底係實體卡定經agoda網上?
Agoda 網上
但最尾張單直接寫住酒店
因為好小係Agoda 卜房 唔肯定係咪一直都咁
我唸我明啦 張單顯示Agoda.com 先4%
直接由酒店碌左張卡 就沒 係咪得1%
Agoda 網上比錢 應該計4%
佢宜家計左1%比你
你打去問下咩事

最好再話返我地知咩事
我後尾再卜多間房 係Agoda直接碌我張卡
有足4%
張單顯示都係Agoda.com
但台中酒台果到 張單顯示係酒台名 雖然都係經Agoda訂
citysuper咁多人都實測左2%
aeon有一張獨立會員卡(有年費)
有會員卡係可以一張佢既信用卡都冇
我知
未用過佢app俾錢所以先唔明點解有會員又可以4%
Aeon 不嬲係如果你用佢張會員卡
佢就唔收所有credits card (除咗aeon finance 出果張)
平時我唔知
但佢做感謝日一向都係純show佢信用卡(我冇佢會員卡)扣優惠,之後照用八達通比
但我唔太肯定可唔可以改用其他信用卡
佢app我都冇用過(冇會員卡...)
你直接同酒店碌咪1%
理得你同邊個book
唔講用app
總之如果要以會員身份俾錢
1現金
2八達通
3 aeon finance credit card
會員儲積分用咩方法比錢都得
如果攞左折 又要簽咭 就要簽佢果張
好似係
係呀
快付通用左自己會員卡後會同你講信用卡比既話淨係可以用aeon信用卡 如果唔係會儲唔到分
當然無實測過如果用左係咪真係無分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞