HSBC RED卡4% RC 或中伏分享(2)

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
其實我哋點會唔知係乜
梗係有比較過先會咁問
hotel combined 岀嘅result唔一定最平
如果你單靠睇trivago hotel combined 去揀以為係最平
我只可恭喜你一路以來都book貴咗
啱啱我book間酒店
hotel combined 岀最平1275 expedia
但我用信用卡link 先1088 都係expedia
仲未計red 回贈多4%
UKpostbox 俾錢4%
拿我就講AGODA
你就去search expedia
你有冇試埋AGODA先?
最好一定係自己逐個網搵
hotel combined 冇岀依間嘅agoda result
但我就咁上agoda book都係1120
如果用hsbc 10% 就1113
所以我先問點解用唔到red俾錢
加埋回贈就1068 同我喺expedia book差唔多

依啲所謂格價網站同酒店agent都係同一個集團
係丫,所以唔一定格價網站最平
有特定心水就可以逐個網搵
Red card 做緊Hotels.com promo
會唔會咁樣所以agoda俾唔到錢
你呢個諗法非常之make sense
有係vs? Vs 訂agoda有85折?
VS有quota
今個月quota已滿
唔知,我主力課金、其次每月Apple Music、iCloud用。
想問下係faroll買電腦有冇4%?
我都係多數等月頭再訂算
多5%
用reward+ 找卡數個$100獎賞錢希冇限要找幾多錢?
見個表好似未有,報一報先
HGC寬頻網上交月費有計到4%
下咁點解佢上網買nike波鞋唔得
中左邊樣
UK POSTBOX 4%
想請教一下如果網上book 機票酒店,當唔當網上購物4%?
不需出示實體信用卡之交易(網上交易除外):郵購、傳真及電話訂購;
有無人試過uber apps,直接信用卡俾錢,唔經Google pay,有無4%回贈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞