HSBC RED卡4% RC 或中伏分享(2)

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
美森用premier
本身有hsbc戶口,琴晚申請,今朝sms講批咗

3-5工作天會到手

Btw 想問百記買iphone用apple pay食唔食到迎新?
食到,但係買iphone 點解唔去apple.com
去 thomann.de 買喇叭, 有4%
呢排百記用apple pay畀錢有8%獎賞錢
但係去非store買
如果開出黎有問題好似無得換喎
ikea 網店計4%
aeon app 係超市用快付通用信用卡唔(一定要用aeon credit card) 俾錢係計網上, 唔使排隊仲可以回4%
返而citysuper 我問左cs red card 係唔計落超市(跟據最紅既超市類別), 應該係得1% +佢張聯營卡個折
百記最盡得$600+$120 ,仲要有乜事食自己
apple.com 有$400 + 4%
Aeon果度唔明
又話一定要用aeon credit card
咁點回4%?
支那CS咁撚醒。知道1% + 聯營卡有折
冇得即時換, 都可以去apple store搞
去搞
係換過部新
定換翻新機先
咁要睇買邊部
iphone 11係百記食多啲
pro 256/pro max過萬就apple.com
我係咁出 廢事煩計黎計去
一定係翻新機,一個唔好彩機都開唔到,apple store 都冇得搞,要去維修中心
你喺apple store買有問題佢都好似唔係即場開過部新畀你
戴返個頭盔先, 我未試過
所以我點都會去store買
當買個保險
我9月買 11 pro max
買2部
1部開出黎有問題即刻再開過部新
係store買一日未出門口一日都有得換
睇佢家居同品味好多都同紅咭超市重疊
如果㨂食飯
其他費用就得red 1% only
不如出scsc 全部1.5%算數
apple.com都係冇得咁樣架喎
其實都係去store買最穩陣但就食唔到網上4%呢樣嘢
㨂store 自取
一樣會過左你數
照食到4%
前提係開出嚟無問題
唔洗換
打錯, 唔一定要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞