HSBC RED卡4% RC 或中伏分享(2)

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
有無手足可以簡單講解下你6k回$900既要求
我上網nike買波鞋佢同我講唔計
1%回贈係咪要單一簽賬>$250先有定係累積就有?
「合資格簽賬」指於發卡後首60個曆日內以滙豐Red信用卡所作的累積簽賬淨額,並於核實持卡人有資格獲享優惠時已誌賬的交易。以下交易並不是合資格簽賬:
財務及銀行費用:年費、財務費用、逾期費用;
不需出示實體信用卡之交易(網上交易除外):郵購、傳真及電話訂購;
以附屬卡作的交易;
其他交易:
透過滙豐流動理財及/或網上理財繳費;
購買及/或充值儲值卡或電子錢包的簽賬交易(八達通自動增值除外);
於「獎賞錢」購物網及其他推廣進行的換購交易;
現金貸款、「現金套現」分期計劃及「現金套現」計劃的提款金額;
「現金套現」分期計劃及「現金套現」計劃及「簽賬分期計劃」及其他分期計劃之供款金額;
於非金融機構的交易(包括購買外匯、匯票及旅行支票);
於金融機構的交易(包括購買銀行產品及服務)
電匯;
賭博交易;
繳稅;
自動轉賬、循環付款;
所有未誌賬/取消/退款的交易。
係咪上apple store預約買部iPhone 落門市俾錢先係最易
唔係
其實問題係在於網上交易定義
唔算電子錢包?
但買app同icloud好似好難用咁多錢,又唔玩課金game
前日見到,即買$3000,先送$300,再4%送$120,極抵玩!
比$3000,收$3420!

電子錢包應該係payme 增值果啲先算,呢個我諗食到迎新卦,
我family plan iCloud 2t 加apple music 加有睇吓戲好快用晒
簽6000蚊 迎新 係唔係唔包 網上繳費?(之前一路用緊 白金卡還grant loan, 但白金卡有積分)
你會唔會諗多左呀
係smartone 門市買iPhone 簽滿6000蚊
迎新係咪都有900獎賞錢?
再用reward+ 再有100獎賞錢?
迎新個分期回贈係可以目前outstanding分定剩係可以分一個交易?
點知唔計
邊張信用卡抵申請?
利申 第一年出嚟做嘢 只用過學生信用卡
係咪八達通自動增值夠$6000就有$900迎新?
我都係白金用到red用唔到有冇打上去投訴過
咁就咪鬼用啦
都話左hotelscombined仲平...
都唔知你地堅持D乜
我個房型得agoda有我睇過晒咁多間
其實你知唔知hotelscombined係乜黎....
啱啱用hotelscombined搵間酒店
同我自己去Hotels.com
一模一樣
貴百幾蚊港紙一晚
咁你就自己再睇囉
但信用卡PAGE一定係貴D
我就不嬲唔信乜鬼優惠code
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞