有無巴絲仲未搵到工(3)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
咁有時apply左d唔同行業嘅
但又叫我去in係點解
好難講,在於個interviewer角度,有時佢地覺得想見就會約,始終interview同出offer係兩回事
其實依加pt都好難揾
揾咗十幾份都冇份請
有無finance/business administration/accounting的FG而又做過intern/part-time sales想搵full time sales?有的可以搵我
人工14-16K
冇搵sales個類?
年尾好正常 就算冇社會運動 年尾都係好難搵
而家仲好多公司借啲意cut budget 所以Pt都應該少好多
真係等錢洗可能要返住飲食/低人工啲既Pt
可能要等新年先會好景少少
見完個agent 好似好好人咁
你幫到佢賺 commission就係
我都係19fg 騎牛揾馬 in 左2個月先轉到份自己鐘意嘅工
我有另一個offer喇
係我想做嘅嘢雖然初入行人工唔高,但同之前果份平手而且有嘢學,前途亦會較好
希望我做得嚟啦

呢半年真係人生高低谷轉變得好多嘅一年
但亦都因為咁軟弱嘅時候,會去思考人生
發現自己一直忽略咗嘅人一直以來嘅付出,要珍惜友情、愛情、親情呀各位
希望出年順順利利啦
各位加油呀!衰運係會有,但衰完就會好
爭幾日過年都裁
Congrats ~ 我四個月了
好明白你話思考好多,發現身邊有人撐住好緊要
公司咁多人
實有黃有藍有綠
Iss保安
7-11都多過你
咪話8月開始搵工
之前去咗旅行同休息
佢會教你點執CV
喊同沮喪時有人俾力量你真係硬淨好多
有運
保持平常心
未搵到工可以做住先
極度賴皮六點放工
對付癲嘅人只要比佢癲就得
本身諗住辭職part time ,搵份full time,但聽到2個月notice,心裏面diu 左出黎,諗住早D辭早d 走

但上司話唔好走,等佢美國翻黎,同佢一齊做2個星期野,pass d 野比我,如果performance OK,佢話會比我心目中個package 我

希望得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞