有無巴絲仲未搵到工(3)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
其實裝修真係可以 學滿師自己出黎開 又得
畢業5年轉左13份工 黎緊又想辭 唉
你都幾好運喎,咁多工都請
可能咁岩個行缺人
尋找黑警性暴力證人/受害者
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2640629789347426&id=124616407615456

//平等機會婦女聯席發言人區美寶稱,3個組織11月初共同發起控訴警察性暴力的國際聯署,截至本月7日收集到21國共85個團體聯署支持。為了向聯合國專家展開更有力游說,3個組織呼籲受害者主動聯絡他們並接受訪談,強調會保密。//

我們現正收集抗爭者在抗爭期間/被捕後遭受警察性暴力對待的資料,作以下用途:
1. 協助受害人可以完整保留該事件之紀錄
2. 整理資料並製成 #ProtestToo 實錄,以作追究之用
3. 收集國際聯署(進行中),結合個案提交聯合國,爭取國際間關注及支持
4. 要求香港政府獨立、公正地徹查「反送中運動」發生的性暴力

*個人資料及通訊紀錄在實錄完成後可按受訪者意願全部銷毀
詳情及相關安排請聯絡Tg @protesttoo
出完個job ad 即日報 好似次次都無回音咁
唔會搵到工
衰左2nd in
我仲係到自卑緊自己係咪唯一一個仲做緊廢青既1st hon, 雖然係冇撚用social science科
深深感受到讀啱科好過讀書多,唔少工都要有專業要求

有班教育界痴線佬為左唔比學生落入聖誕節圈套
https://lih.kg/1776399
搵到咩工? 即刻可以番工?
我搵到嗰份,要成個月之後先可以番,無啦啦又拖長我一個月空白期
諗住月尾裸辭
但報咗咁多工得一份有回音
仲要打黎只係問下我background
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞