‎康文署 文化工作副經理 (2)

349 回覆
3 Like 2 Dislike
我第一次考得3X,之後知道AM會佔10%就臨急考多次好彩有8X
我CRE同BLT都係有溫書就一係fail或得3X,但裸考就level 2同8X,亂黎
我當年真係當玩咁去考,見D同學話考就一齊考,個個都2,不過有幾個同學就fail左Aptitude,我都本身以為我都會炒,因為我數好差,而且成份野都做唔哂,後面嗰D題目根本就係撞 但最後都pass左。不過就係因為CRE 2/ pass左aptitude,畢左業之後都冇再考過BLT
我嗰陣好似連計數機都冇帶
蒲下頭先,各位巴打on board未
利申:waiting list的小薯,唔知要等到幾時先有機會入職
岩岩打左去問
佢地星期一會正常返工先GM 簽到
入左位就廿個到
每個月入幾個幾個咁
派到了,都比我想像中派得快好多
你wait大概幾多啊?
仲以為疫情會停晒工唔派位住添,巴打係offer定waiting list架?
你地快D入職啦,我排最尾唔想等6年呀
應該唔會啦,近幾年又退休潮啲位應該都會快啲派到掛
CHING WAITING LIST排咩字頭~ 透露下參詳下可否?
想問waiting list入嘅巴絲收到call/信後幾耐先真係入職?
你收到啦?
宜家要宣誓,會唔會多左人放棄offer.... 你又會唔會有D卻步?
我未收到,但知道就快到自己
其實宣唔宣誓都係一樣,唔使宣誓嗰班公務員咪都係俾人篤灰
介唔介意講下宜家大約去到幾多號?
想問waiting list入嘅巴絲收到call/信後幾耐先真係入職?

有冇師兄答到
pishhhhh
有無巴絲打可以share下interview內容啊
想知多啲
Pish
推一推先
有冇人呢排收到信interview?
有 好少面試資料 唔知點準備
Same ..面試會in咩都唔知
一路都唔見人share會in咩
但聽聞係考急才多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞