‎康文署 文化工作副經理 (2)

349 回覆
3 Like 2 Dislike
總薪級表第14點(每月港幣28,725元)至總薪級表第27點(每月港幣53,195元)

申請人須-
(1) 持有香港任何一所大學頒發的學士學位,或同等學歷;
(2) 符合語文能力要求,即在綜合招聘考試的英文運用試卷中取得「二級」成績及在中文運用試卷中取得「一級」成績,或具同等成績;
(3) 在綜合招聘考試能力傾向測試試卷考獲及格成績;及
(4) 操流利英語及廣東話。

文化工作副經理的主要職責是協助執行以下工作-
(a) 管理文化場地及體育館,並為主要圖書館及博物館提供管理支援;
(b) 籌辦及推廣文娛節目/節慶;及
(c) 督導及管理員工。

(註:獲錄用的申請人,須注意下列各點-(i)或須接受與本職系職務相關的訓練以及不定時工作。(ii)本職系人員須接受職系/部門首長作出的調派和調職安排。)
我地可以繼續係呢邊分享消息

怕香港人善忘嘅,推行動post 啦
想聲援理大手足嘅,推行動post 啦
和理非嘅,推行動post 啦
勇武嘅,推行動 post 啦

呢個係行動post,星期三晚,我地聚首商場,以和理非聲援理大手足
https://lih.kg/1756593
繼續圍爐
我in得好差,空白一片比佢地問到口口啞⋯⋯
只求waiting list
師兄唔好意思我估岩咗
唔關事啦,去到呢一刻都係睇interview,有咩CV都冇用,我當日2nd in 都in 得麻麻地,好緊張,完全9唔搭8
呢D 工肯定好撚辛苦
AM大量流失,份工閪到無人有
SM/M又捽到你行、下面啲SA/CSA玩野你都幾惡頂
現職lcsd人?
唔講太多喇,呢份工最緊要識做人,上下都要打好關係(其實有邊行唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞