‎康文署 文化工作副經理 (2)

349 回覆
3 Like 2 Dislike
因為已經完左
仲喺到
巴打direct offer or waiting?
我都係乜都收唔到,已經成個星期

政府做野最快都2-3星期啦,都搞咗成年,繼續等~等~等~
想知有interview 既係咩人?
Am=等又等撚死你 做又做撚死你
係香港都冇咩工唔係做死⋯
AM人工唔係話好高好高,但起碼係合理,最緊要係佢年年跳point加人工!
我真係太天真,尋晚開信箱見到LCSD信
我以為係叫我交錢的信,點知只係收到我申請的通知
佢話到時如果接納我申請,會再叫我交錢
跟住交完錢之後又唔知要等幾耐
真係可能成個月
我尋晚都收到,屌咗出黎,個幾星期先出封acknowledge letter,睇黎今年都未必會收到排名,聖誕節班友又拖慢啲嘢做~
direct offer呀 accept咗offer同俾咗available commencement date但仲未知派邊
索取資料要俾錢架?
佢要收影印費$1.4
真係好鬼cheap,明明佢地駛嘅錢都係納稅人嘅錢,$1.4都同你計,乘機中間又拖多1-2個星期admin time
我見份野好詳細好多item
我未填過,其實有咩要注意?索取o既係咩?
冇特別,都係填返個人資料,講清楚係索取2018年12月28日文化工作副經理職位嘅waiting list number
面試分數/報告 係咪都可以?
可以,照寫比佢就得
諗諗下,攞到waiting list no.同面試報告都係唔知等到幾時。所以都係由佢啦,可能有一日收到電話仲有驚喜
純粹心入面有個底,我淨係拎waiting list number,如果排得前嘅咪覺得仲有機,排到過百嘅就死心啦努力其他工
下年東九落成要更多人手,可能會用得快啲掛~~
其實佢會唔會話埋你知成張waiting list 有幾多人?
我好怕打開封信見到自己排300幾真係唔知點接受
我就係接受唔到自己排隊排到去長洲,所以寧願做鴕鳥
我都好L驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞