‎康文署 文化工作副經理 (2)

349 回覆
3 Like 2 Dislike
之前問過個aco,佢叫我拎到waiting list number先再「試下」問,但唔確保會話你知成條list有幾多人,因為唔同部門做野,所以先要同私隱專員拎咗排名,再打去問康文署HR
如果真係排到長洲,我寧願佢一刀插死我,俾regret letter
我諗唔會咁誇張有3百幾人,之前有師兄都講過之前條list太長,質素已經好參差,所以今次會縮短條list⋯⋯我估最一百人鬆啲
呢個真,唔好比假希望人⋯⋯其實最多等到兩三年,再耐啲都睬佢都傻
我終於收到佢叫我交錢封信,收我$2.6,要我寫寫支票寄過去
希望新年前你收到排名
唉收到了

三位數字
都唔知要等幾耐
疊埋心水搵工
btw,佢唔肯講條list有幾多人,要我申請多次,話原來當初問排名時可以疊單
真係人都癲!又等佢個幾月
咁你會唔會再send信去問?
上面巴打話3位數,佢條list 可能真係有2-300人⋯
我有個朋友上次 2012年opening 入職的,當時佢waiting list 排79,等左唔夠一年就有offer,乜AM咁多人走咩?
已經申請咗喇,有消息話比大家知

新一年希望大家繼續o係自己崗位同工作以外為香港文化出一分力,寫野、拍野、畫野、策劃、做觀眾、教育觀眾,充實香港軟實力
收到了,排8字頭
我都收到了,排3位數頭,因為我收埋面試成續,我知自己衰咩。
其實都In得OK,係其中一題特別低分,只係啱啱合格
至於點解waiting list都排咁後,除左因為嗰題答得衰,仲因為我Basic Law Test 得30分 嗰到原來計10%
waiting list得100多幾個人咋,比往年少咗成3成人其他師兄真係收得岩風,知道今次cut短咗條list
咁我應該係包尾
你會唔會係103?
我遲大家一星期先收到waiting. 收到信又拖左個幾禮拜先寄信查排名,我上星期收到acknowledge letter, 頭先收到信以為叫我交錢,點知一來已經係排名信
Congrats!!!!
我會正正經經考返個Basic Law Test 先
咁你排尾二
BLT其實好重要,佔10%
我事前真係冇諗過⋯ 當年CRE同BLT都係裸考,咁多年黎一直都唔為意⋯ 好啦,我會正正經經考BLT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞