‎康文署 文化工作副經理 (2)

349 回覆
3 Like 2 Dislike
頭先突登叫屋企人幫我check信箱.....無我既信!好想講no news is good news!但係照道理好少同時派offer又派regret letter....咁有ching收到offer call係因為offer letter彈回頭...咁其實係咪代表已經派哂offer 呢?
應該係,之前都講過根據之前請人經驗係offer letter> reject letter> waiting list letter,暫時未收到reject都仲有一絲希望
I regret to inform you...

希望咁多位都可以收到offer letter
不過都有可能係因為reject的人太多,今日先收到reject letter⋯

祝福其他未收到信既見到offer / waiting啦
未有信,好緊張
講得無錯!講晒我心中所想
節目部門係同出面藝團job duties差不多,但政府就係大部分出DPA outsource比外判公司做或大office嘅會有in-house design team,AM係去做coordination and management work⋯⋯

不過,又悶又煩嘅office真心唔少,做場地管理要日日對住啲西客同痴線佬,做票務日日對住個ticketing system⋯⋯一係就要管啲old seafood前枱⋯⋯做building management仲無聊⋯⋯
巴打 讀咩科 同出離做左幾年定FG ?
三大social science,做咗3年。
岩岩收到waiting letter
你會唔會即刻send信去拎waiting list排名?
會send, 但唔急, 因為有曬心理準備就算最後好彩有offer都要等好耐
咁又岩,最快都一年半載,最耐嘅好似上次waiting list最後果個等足6年真心gg⋯⋯
真定假waiting可以wait咁耐咩
真,呢度都好多人講過,上次請人最後一個waiting list真係2018年先入職
上次條list長得好離譜
我屋企人話收到信,係waiting list,但佢話信好似話wait到去2020 9月喎,冇6年咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞