賭錢真係會命都輸埋

619 回覆
1219 Like 53 Dislike
以前輸幾千好肉痛,現在不會
學生哥屋企俾學費但借學貸賭 輸到想死
應該最少有10萬
其實人係咪識得自動覺醒

我輸咗一鍋金嘅之後就好後悔

係咁係到諗知足嘅話就唔洗好似而家咁煩

同埋個種提心膽跳嘅感覺真係唔好受

賭真係一個cycle輸就想追 贏就再想贏多啲

而家清空晒反而個人好受啲

所以真係唔好賭 因為真係點都輸

我鳩噏完啦

睇到嘅人 真係唔好再賭 遲早輸到後悔
無啦啦諗起呢個po 講下呢排感受
我19歲開始賭 賭到家下都就24歲
借錢賭都輸左加埋5,60萬
曾經戒賭一段時間 期間還債還淨兩雞野
呢兩個月又開始賭返做外國人
黑撚到贏一注輸返幾注咁
唉又借多5萬賭輸曬
人大左人工高左 7萬蚊債真係唔多
慢慢努力做野還債咪又一條好漢
只係諗返過往呢兩個月
都唔知做乜鳩
日日賭到三更半夜 錢輸撚曬 其他野都輸撚埋
成個腦就係諗住場場賭
但又係愈追愈輸
我諗大家咁大個人自己識諗
十賭九輸 錢從來拎係腳踏實地搵返黎
出糧拎份糧慢慢搣不知幾撚爽
奉勸唔好搵自己黎搞
同你case有d相似,呢d真係cycle黎,有時冇賭一排個人會清醒好多,但當玩番跟住不斷輸會輸到冇曬感覺,開始覺得賭番係唔知為左d咩,冇左以前單純想贏錢既感覺

戒賭cycle好驟忌係就黎還完錢再賭番個下,通常都係步入第二轉輪迴既開始黎
人生太短 出手要更大
還完?
樓豬係咪已經清哂筆數?
我同你差唔多 借左廿個
炒期指由贏廿個變輸廿個 好撚痴線
準備斬手指了
屋企人有實力真係好
At least都中層 有過千萬資產
師兄 咁就3年啦而家過成點
師兄,賭癮戒哂未?而家淨係玩返正股冇賭波啦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞