賭錢真係會命都輸埋

619 回覆
1219 Like 53 Dislike
18歲開始賭波賭到23歲,加加埋埋輸左10萬都有
19歲4皮本炒期指,曾經贏過廿幾萬,但好快輸番哂,拎學費/積蓄黎填,成個大學炒期/炒牛熊加埋輸又10萬
到出黎做野有穩定月入,發覺原來借錢好撚容易
第一年做野加加埋埋已經借左15萬,用黎炒外匯/牛熊,結果又係3個月輸哂,每個月要用超過40%收入還債
到第二年做野,啲債叫還得7788同加左幾K人工,又借20萬炒期指/牛熊, 結果唔使講,4個月內又輸哂,果時已經自己講,一定要戒賭
但到第三年做野,加左人工同埋啲債還得7788, 又身痕,因為人工加左仲借多左,加加埋埋借左30萬,結果又輸哂
好彩去到呢個位終於戒到,如果當時再借多20萬賭既話,可能真係跳樓收場
奉勸各位無論波/馬/外匯/牛熊/期指/期權,賭錢真係十賭九輸,最後輸既唔只係錢,係自己條命
過來人
之前成日都諗
輸既錢可以去好多次旅行
買好多裝
捐好多錢
有賭未為輸
最多咪破產
總共輸咗幾多
你賭乜?
賭癮真係好撚恐怖
唔知點解可以咁大癮...
你做過嘢解釋唔
到唔可以清清楚咗寫喺張紙度
咁當然輸啦
你自己唔識啫 好地地期指有得學你又當賭波咁賭梗係輸啦
人生一直都賭緊
你未輸架
你走你就輸哂
好撚多,總收加埋我諗70萬有,真係痴撚柒線
唔賭首期都夠比
不過最後總算懸崖勒馬唔使上IFC
去到借錢賭呢個位真係已經極危險,希望各位賭仔以我為鑑
千其千其唔好借錢賭
而家香港實在太撚易借錢
只要固定銀行自動轉帳出糧
幾乎實借到月薪十幾廿倍咁濟...
輸錢皆因贏錢起
係,岩岩炒期果時贏果廿幾萬太爽
EASY MONEY EASY GO...
樓主情緒控制應該好差
你所講嗰啲嘢,已經強制有好多時間俾你做思考
唔同賭場可以不停落注
係,絕對係病態賭仔,控制唔到自己係咁落注,仲要落親都大大注咁
大家好!想同大家介紹一個新 Channel- FundHKers
https://t.me/HKersFund

唔知大家平時捐錢捐開邊到?
星火?立場?
但其實香港仲有好多機構要大家支持!Channel入面會不定期Share唔同類型嘅機構同眾籌比大家課金。

Admin會Factcheck眾籌嘅可信程度,認為可信同有急切性先會推比大家!

當然捐唔捐 捐幾多 由自己選擇
就算能力所限都可以Share比身邊朋友。總之一句到尾,香港人撐香港人!
其實係因為贏過錢後會變高消費

以前後生都諗住本多終勝 double大法
直至有一次一日內投注額多過50萬
先知根本唔work
失敗
輸左咁多次
冇咩理由會一路輸

再借多20萬賭一草翻身喇
放棄就等慢慢捱啦傻撚
眼見啲人做到隻狗咁都係得1XK仲更加想賭
賭纜死得仲快
同埋運氣差真係可以連輸8注9注
50萬一日,你仲癲過我
我最癲試過一晚輸10萬
最恐怖係輸輸下已經麻木左
好似純粹數字跳動咁
好撚彩無借,輸多20皮真係要瀕臨老破
係,但輸左咁撚多後
明白老老實實打工賺十幾廿K,好過你借錢賭仲要輸哂變負數
個心癮好撚難克服,但唔克服既話等家破人亡老破跳樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞