賭錢真係會命都輸埋

619 回覆
1219 Like 53 Dislike
電視賣借錢廣告個d 係咪好過份?
咁我又唔關廣告事
係自己去銀行借
固定自動轉賬出糧,太撚易借
好在叫借銀行數,利息都係4-5%, 勉強屌得住
小弟試過炒樓贏幾百萬之後不停買樓仔車位上哂癮戒唔甩,總之一有錢就買

而家覺得人生好似除左樓冇其他野咁
黃賭毒 賭係最恐怖 當刻你會無感覺 因為數字係個個moment係虛無
半年前左右戒左
勉強仲可以按原定計劃結婚買樓
如果再賭,真係會仆街
我暫時戒到最大既動力都係一諗起2年幾後按計劃要買樓結婚時,如果因為自己賭錢輸撚哂而買唔到樓,係會幾可怕
真 有賭未為輸 借都要借黎翻身 邊會咁閪黑場場輸
炒樓唔同啦
炒樓唔係賭錢而係真正投資
我發覺自己自制力都驚人

當年有個fd 比d波料 見佢係咁中
我又開個馬會ac跟著買下
一星期輸左1000蚊
個馬會戶口從此無入過去

有個fd炒外匯 又係賺到錢 又叫佢比料一齊玩
衰自己手痕 轉身唔夠快 心理質素唔好不等 該坐唔坐 該放唔放 一樣既料 我輸人地贏
2星期輸左 千7蚊左右
從此無再買過外匯
10賭9輸
贏果個唔係好彩就係數學天才,而心態亦都好重要

利申:贏過大錢亦輸過大錢
係...
死都唔撚可憐
所以真係要戒賭...
師兄你好撚勁...
我有你1/10就好...
點初點上癮? 壞朋友?
係真。
重有我朋友個朋友個阿媽,佢話玩牛熊證好好,因為啲大戶每日都推介啲牛熊證比大家,教曬大家點買同點部署,咁樣就易賺好多。

其實投資銀行點解叫投資銀行?因為佢就係教大家投資,真係幫到你盡啦
賭波最多輸幾萬
但牛熊真係5萬5萬咁輸
賭波可以5000推上10萬
就算果陣輸10萬 都係5000本
但牛熊一黎就幾萬咁輸
炒牛熊輸過十皮之後無再掂過好彩無借錢炒
自己on9(完)

心態最重要

賭$呢d一個月幾千就算

一追數輸仲多
一借錢就輸
唔係只係賭博
為咗買名牌借錢都好戇鳩 買唔起就唔好買 冇錢就唔好賭
等到儲夠錢先好去馬 做啲小投資就夠
上下幾千 幾萬咁 賺少少開心下就夠
至撚憎人賭錢。如果戒唔到賭,千祈唔好結婚生仔,會累全家

利申:我就係係賭徒家庭長大,流過無數眼淚,曾經想對家人死諫
清係邊年贏廿幾萬? 4皮本炒期指贏廿幾萬算勁,如果係依架呢啲市
絕對會戒賭
真係唔好掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞