賭錢真係會命都輸埋

619 回覆
1219 Like 53 Dislike
我前年,上年借錢輸果啲都只係輸生活費/自己積蓄,無涉及我每個月定期儲首期果筆大數
但今年輸果啲真係入肉,影響埋我儲錢計劃
原本按計劃我2年後已經儲到110-115萬左右,而家因為今年輸錢搞到得番84萬左右
計埋父母資助150萬,由260萬變到得番234萬左右,仲要講緊呢2年生活費大減,攞哂黎清數,想去下旅行都無錢
本來2年後買樓實夠首期加有十幾廿萬剩用黎結婚,而家已經輸到勉強比到首期但完全無錢FOR結婚,所以唔戒賭既話真係輸左成個人生出去
至於樓上講話靠賭翻本果啲,雖然我係垃圾賭仔但都至少知道想靠賭番本係歸西既最快途徑,如果我係靠賭贏到錢就唔會加加埋埋輸七八十萬咁撚多,唉
LONG OPTION都買到咁大
請問樓主依家幾歲?
仲還到又有兩球野月入應該好高下喎

係真,賭錢真係輸人生
玩牛熊夾夾埋埋都輸10-20萬
雖然唔敢講好多,但有時人就係咁怪
食乜比多十蚊嫌貴 賭錢千千聲一格都嫌少

就算唔投資 慳慳地儲哂份糧
好命水既話夾埋屋企果份都有樓上既
我long 做過200k,就係輸係極低波愊的月份,自此發現到一年會有一個月極低月波褔,之後果個月就係發達chance,370k負債的得著
一開始番工萬中, 之後2萬幾,而家4皮
果2球幾有150萬係父母資助,所以真係唔可以再錯落去,唔可以令佢地失望...
係,我買牛熊都長期成千蚊格,但成個LUNCH 60蚊都嫌貴,真係唔知點解釋...
賭博唔係賭家身
一旦有要賭身家念頭就已經輸左

對家無限金錢 你有限金錢
用50%機率去玩輸得仲快

要嬴就要用80%以上方法去嬴20%利益
未計清楚不如專心存錢 做返個普通人
big 4?
Ching 你覺得你個本大得過賭場...?
贏在起跑線
諗住買幾錢樓
差26萬 影響不大啦
高風險的,不了
佢咁多P loan點買樓...
佢2年後已經還清啦
正正如此
而家啲數2年後應還剩2-3萬
到時一筆清唔難
所以我話再借就杏家橙粉身碎骨
計劃買650-800萬
要做八按架啦
不如依家即買,1球9成按
8按
160萬 加40萬雜費比你
34萬唔夠結婚咩
順帶一提
你未必借到咁多錢買8球樓 大概計人工100倍
病態賭徒好難戒賭
梗係要加埋女友果份
2年後加埋總收入應有75k
都夠既
不過真係山窮水盡
父母筆錢仲有年半先有
2年後保守估計我50佢28k
樂觀啲我有55-60 佢30
你廢
識好多人賭到有幾層樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞