賭錢真係會命都輸埋

619 回覆
1219 Like 53 Dislike
輸咗30萬之後戒賭
一日50 蚊,慘過 返學嗰陣。早餐自己買野煮… 一日吾過10蚊
師兄條數幾時先還清
50蚊,番工帶飯食...?
我而家最慳可以食LUNCH 40蚊加交通21蚊
理論上番21-22日工,每個月開支可以1200-1300就夠
不過拍拖好大使費
慳極平均個月支出都要5000-6000...(已經講緊痴屋企住慳左好多使費)
師兄你條數仲有幾耐先清哂?
50蚊車錢+煙錢。番工係帶飯
咁你其實可以再慳啲啦, 拍拖5000-6000 可以見小 d
我要養小朋友,只可以慳自己
出年5 月清晒
拍拖果到唔敢同以前有分別,驚比女友知我賭錢輸咁撚多...要維持原狀...
你呢個生活真係刻苦到仆街,但好彩仲有6個月就捱完
好好記住呢個教訓以後唔好再賭
同我有啲似
18歲就開始賭,一開始玩50蚊 個心都跳得好快
之後玩下玩下 愈黎愈大,要上萬蚊先有感覺
我係生活勁慳錢,但慳埋慳埋拎去賭
每日夜晚就賭波,睇美國個市,日頭就睇HSI,星期3同日就賭馬,間唔中就過一過澳門
我仲好記得,有一期六合彩多寶8千萬,我買左14個字互穿萬五蚊
係我最大注既6合彩,結果中2個字
雖然曾經都贏過大錢,最後都輸翻晒俾佢
計翻落,除左澳門外,我賭所有野都係輸
而家25歲差銀行25萬,應該還多一年就可以重新開始
我都奉勸各位,不賭是贏錢!拎啲錢對屋企人好啲仲好啦,買啲好野食,請佢地去旅行仲有回憶!最後最後,千奇唔好借錢
我係畀人累, 我自己賭只賭自己嘅錢從來唔會借錢。 真係黑 自己爆完跟住仲要同人哋頂條數。

冇人叫你咁直接同佢講㗎嘛,有時講啲 善意嘅大話令到自己舒服啲,未嘗唔係一件好事!
最憎人借錢去賭

只會越輸越多
我同你唯一唔同係無去賭場(去澳門玩入過下,但只輸左1K, 之後無去過)
日頭睇恒指,夜晚睇美股,12點訓教到7點幾起身中間總會起身2-3次睇美股情況,連週末都要睇下IG WEEKEND
你25歲仲後生,戒到既話仲有光明前景
幫人頂數咁大獲...
樓都可以一早就買左
唉, 咁先搞死自己。 不過都冇辦法
唉,自己真係死廢西
唯有努力頂埋呢2年清左條數
玩左3個月期+正股....輸左7皮...唉
點先真係叫投資
玩得期最好都係投機,9成係賭錢,點會係投資
係 差唔多咩都玩齊晒
波馬股期指期權FX油金農產品澳門賭場
其實好後悔 從來乜都唔識就好了
但D人又會話睇RSI, SAR個D技術分析 一年又賺到幾多咁
真係冇賭運就老老實實儲 cash 還債,等機會上車啦
,買樓跌左都唔會輸死人,起碼仲有四度牆係度
而家按照計劃2年後仲買到樓
再輸就真係出事
所以真係要戒賭...
90%係吹水
剩低10%可能性係佢係絕頂高手
等如踢波踢到美斯咁都搵到好多錢
但自己係香港學界水平就要認,無得勉強
求教
Tg @happyboy13
唔計蟹左嘅正股
好多年前新手玩牛熊由10萬輸到得5000
然後玩得保守左 每次20-30% 咁用5000追
半年變左40幾 之後轉返期指同正股了
好彩我都好似你嘅,未來都會加人工,只要自己忍到手,就一定還得哂
我想提早還款清左一條數先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞