賭錢真係會命都輸埋

619 回覆
1219 Like 53 Dislike
同樣經驗。但比你嚴重
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
祝你好運同講到做到
有病就睇醫生啦
介唔介意分享下?
贏錢 永遠唔會夠 唔會知足
贏過一次知道咁撚容易
之後就一直沉落去
輸又會想追
唔接觸好L 過
買Derivatives的確係對賭緊
人地擺咗幾多資源落去
有輸自然有人贏
賺升值,唔洗還本一直賺
升值時可加槓桿買入其他股,3-5成保證金,過程好慢,冇牛熊100倍界王拳咁high
我玩左牛熊2年幾
最高峰輸50幾萬, 依家追番D, 總數輸23萬
好撚記得第一次2017年買QQ牛,一個下午賺左幾千
跟住開始愈玩愈大
最大注試過買10萬熊, 第二朝一開市打左靶
不過亦都試過買港交牛一日嬴10萬
依家心態開始控制到D, 以前用銀行一日trade幾次, 手續費都輸到仆街
依家一星期trade一次, 睇準先買, 唔再玩格仔trade
希望可以正數
之前讀大學
拎住啲Grant Loan嚟炒細價股
讀4年加埋借咗12萬
15年高峯期炒到30萬
年中爆煲之後無股炒轉玩期指+牛熊
過晒脫歐/Doanld Trump選總統兩關上到50萬
以為自己好撚神
之後17/18年慢慢炒到輸晒

慶幸嗰陣有同女朋友一齊儲錢月供煤氣/領展
保得住未至於一貧如洗
但間中諗返起都好後悔
炒牛熊真係十賭九輸
師兄曾經贏到50萬咁多
但最尾都輸番哂
賭牛熊實在太恐怖...
侵侵選總統嗰日好深印象
本身已經揸住熊仔
朝早有一段Hilary輕微領先
期指上咗去我先沽多2張大期
到lunch完1點平倉執佢800點
嗰刻真係覺得自己係神
連埋熊仔單日應該贏咗10萬
我都係類似,2011年歐債危機
試過裂口低開接近1000點,沽左1張大期食得幾開心
不過無論贏幾多,最後都係會輸番哂,好神奇
過來人,唔再玩,而家只係小注
長賭100%輸
一係就一鋪推落去,睇凖機會,贏左就首期買樓,輸左就唔再玩
買牛熊炒股賺首期過來人
經歷太多,輸贏就變得麻木
認命就輸一世,
租我架的士嗰司機90年代就係澳門輸咗成球,
最後財政大權俾左老婆,踏實生活一世,
好似活死人咁同我供車會
邊到借到2%-4%息咁平?
冇收入 可以用股扺押?
贏到做樓奴好過
我因為思覺失調上年年中做long option冇左成球仲要爭財仔四十個做第二次債務重組,拎左殘津成年,樓主呢D好小事
IB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞