[DSE 2020] 同學仔開始溫你嘅 Econ 未?

170 回覆
25 Like 4 Dislike
因為係持牌銀行持有 而唔係公眾持有
咁(1)係屬於邊一度?定係唔存在依貨幣供應?
加油。Mc好易操,有個仆街方法係同一份past paper mc做10次。你要mark 時間,之後你再做多幾份你就可以10分鐘做晒45條mc。我之前最癲試過8分鐘做45條啱左42-43條。
到真正考DSE果陣我考左43/45。用左14分鐘。四至五年前方法唔知仲啱唔啱洗。加油💪
做咗幾多年?
10年 定5年
如果3底 上次份學校mock 57% 未考E1
靠4月22號開始溫爆上4得唔得
我想之前主力9衝中英BA
樓上樓下有無人解到
2020年4月29日就考Econ。
得罪講句,如果你短短幾日就可以由3升4,咁你由中四讀到而家唔會仍然停留喺level 3。
level 4唔係無可能,但只想靠最後幾日衝就唔太實際。
(1)係屬於M0 (Monetary base / 貨幣基礎)的一部分,唔包括喺M1/M2/M3入面。
你又啱 咁我早啲做
感謝解答🙏🏻
咁你做咗幾多次by year pp
CE由03開始做起夠唔夠?
by year 做咗幾多次?
佢呢個statament既重點無decide service allocate去邊一類人

睇翻1,2
好明顯睇得出
(1)係 target 老人
(2)係 要西走 高收入公屋住戶(= service for low income grp)
真心得
我戈陣都係4爆上5**
但我個老師好廢 想要建議如果你覺得你老師麻麻可以補習清concept
因為有啲concept真係唔係話你自己可以領悟到
當然如果你唔追星其實都唔洗太清既
2016DSE 5*留名
無法想像2020DSE手足點溫書
但係仲有幾個月要搏盡呀
唔好俾啲不問世事嘅港豬入U
好掛住Cliff yeung
政府幫市民交公屋租金計唔計gdp?
我唯一可以分享嘅心得係 我自己會迫自己解硒每一個mc 選擇點解啱點解錯,係會好花時間 但好值得。利伸 45/45
2014 level 5
2015 level 5

大家加油唔好學我原地踏步
點解唔計先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞