[DSE 2020] 同學仔開始溫你嘅 Econ 未?

170 回覆
25 Like 4 Dislike
總之兩份卷overall有86%左右
坊間無咩mock有past paper質素,唔建議去書局比錢買mock。
你可以教下其他同學,解釋下啲比較深嘅MC,考驗下自己係咪真係識。

又或者自己諗下有冇其他可能問法。例如DSE 16 MCQ34,你可以諗下如果貨幣供應唔係以固定百分率增長,而係以固定金額增長,到底幅圖會係點。
Thx巴打,同埋想問你之前係咪有出mock?邊度可以搵返?thx
溫其他仲好啦 econ咁易唔溫都坐5望5*
我遲啲再擺上嚟啦。
不過講明先,難度係極極極極高,遠超DSE難度。
opportunity cost啲問題成日都答唔中point睇極都唔明要點答
有無例子?

同埋最緊要係:你識唔識分每個option既OC係咩
識左基本上年年問既野都係一樣
係我既同學入面,一係就覺得呢科好易,一係就覺得難到不得了
相當極端
我識分,但係要解釋嗰陣我就成日答到勁長,但其實答幾粒字就搞掂
Marking scheme短唔代表直接寫marking scheme落去有滿分。
你唔介意嘅下次做past paper telegram send你啲答案嚟望下,我同你返邊啲句子係多餘。
暫時無
睇返2019年份卷,其實DRQ都無咩特別
可以問mc? 難果堆睇埋答案都唔知點解
望到條題目個陣失望左一下
可以
如果問得好我拍埋片都得
我中學個陣學ELECTIVE 2 , 我做第3次2017卷一時候就岩曬,依家研究緊卷二marking,我係18年有4,想拎星
同埋唔知DRQ,係點玩,睇完人地講都係有少少唔明,我當係多一條LQ咁睇
對於retaker嚟講, 第一樣要問嘅係有冇買卷?
可唔可以留tg比我唔該你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞