[劇透] KNIVES OUT 《神探白朗:福比利大宅謀殺案》劇情討論

361 回覆
82 Like 6 Dislike
膠唔膠都係好撚難聽
梗係驗唔驗血問題,就係要做到明顯自殺,skip詳細驗屍步驟呀
事實上如果唔係007嚟,本身都case close咁滯
其實一早係lab驗左血有report,點解班差佬好似完全唔知有呢件事?
我懷疑係007介入之後先搞驗血,如果係唔係都會驗就顯得阿伯好蠢
諗諗吓可能差佬一早已經睇過驗血報告冇特別,所以先話呀伯係自殺,不過007再查先知仲有咁多內幕
套戲感覺似「東方快車謀殺案」

我覺得007同美國隊長都一般
尤其007, 無乜性格描寫

1. 警察一開始係循例由自殺方向查
2. 驗屍驗血應該係循例喎

只係因為由自殺方向查,警方自然會無視驗血報告,直到化驗所燒埋先會令Blanc起疑心

如果驗血報告無問題+無燒Lab
其實CA可以大步欖過
本身仲諗住女主角最後先係真兇
點知原來咁簡單既扭橋
但套野應該交代多啲美隊內心戲仲好
佢其實好妒忌女主醒過佢
所以連阿爺俾曬成副身家都唔俾佢
好少可有偵探戲無悶場 記得上次睇東方快車有少少悶
正解
咁就會顯得阿伯好無知囉
一條trailer都冇睇 嗰陣覺得個海報已經好吸引 即刻入咗戲院睇 好撚正
樓上咪有講呀伯幫女主整左不在場證明囉
假設真係打錯藥,女主跟住呀伯講既去做我覺得有機會過到骨wo
雖然女主一定會認罪
如果差佬一開始知係overdose,女主變左頭號嫌疑犯啦,到時驗屍咁驗佢啲所謂不在場證明啦,洗007出手咩
所以阿伯個計劃,如果唔係諗住唔洗驗血跟本行唔通
呀伯點會唔知會驗血呀。。。寫咁多小說
只可以話個plan係佢臨死前幾分鍾可以諗到最好既plan囉
如果係香港,死因明確情況下家屬係可以申請取消解剖驗屍,唔知美國係咪咁
留意到一樣野
啲留言大部分都叫隊長同007
但其實大家都知佢地咩名
方便丫嘛
鍾意左女主角
BTW隻杯好正,邊度有得買
其實美隊個角色都好慘,親生仔都繼承唔到遺產,又唔想好似其他家庭成員咁低聲下氣求女主角
美隊個角色只係唔想坐以待毙,要靠自己智慧拎返屬於自己既野
eat shit eat shit you eat shit
咁就怪點解佢當初要做二世祖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞