[劇透] KNIVES OUT 《神探白朗:福比利大宅謀殺案》劇情討論

361 回覆
82 Like 6 Dislike
仲有巴拉圭同厄瓜多爾
真正到底係邊個國家好似冇講過
點解呀伯女婿出軌,但佢連個女都唔分世家
同樣地,新抱呃佢錢,連孫女都一鑊熟
睇完之後諗如果 ana de armas個角色換左做一個亞裔女演員
成套戲個觀感同所謂對移民既取向會唔會即刻唔同晒
2049入面佢超正,勁鍾意佢
女婿偷食係抵死,但主要係成家都係廢柴
寧願要佢哋自食其力
至於孫女,如果分比佢咪即係比新抱拎
所以比晒女主,亦都應該知女主會照顧孫女
同問
呢度好多人都要重睇
阿伯自隊同埋女主嘅距離好似好遠咁
成300個post都冇人討論女主角
娃娃臉好J到
原來3張野
好睇
有冇亞裔女演員有ada咁靚先

其實呢套RJ將d左膠野融入套戲融合得好自然,至少feel到同劇情係有關係,唔係為講而講
唔似TLJ冇啦啦講賭場反戰咁夾硬
小知識:割頸動脈d血係可以飛到幾米遠
佢個女唔算廢掛
隊長好似話過佢老母都唔係白手興家,都係靠老豆
我反而係唔明呃學費嗰度

一個係呀爺比錢
另一個係邊個比?
隊長同007 型撚到癲
係啊
個陣比左一百萬本比佢
呀爺本身比錢兩筆錢兩母女
一筆直接比阿媽 一筆直接係學費
但阿媽兩筆錢都自己袋曬落袋
應該係一邊叫秘書直接交學費
一邊又問阿爺拎支票話係交學費
阿爺一路都唔知就比佢拎左雙份
阿伯捉棋 玩刀仔個陣咪埋左伏筆囉
佢講左句類似「你唔知道邊把係真刀 邊把係玩具刀」
當佢唔係美國隊長時就不斷講粗口
原本美隊係想女主角「睇標簽認藥」下無意毒死佢阿爺,咁遺囑就無效,但女主角係單靠經驗判定用藥,所以阿爺係無中毒下「真正的自殺」,阿爺死後第二日美隊知道阿爺唔係死於毒殺,所以冒險匿名請007查案想屈女主角謀殺,但後來知道女主角根本無落毒,而藥驗報告變相還女主角清白,遺產依然係女主角,所以美隊要燒晒証據令女主角以為自己兇手認罪
其實007話一開始話見到對鞋滴血就認左佢係「兇手」儲唔會太武斷?
何以見得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞