寫一首情詩畀暗戀嘅女仔,點知佢出返條謎題畀我......【3】

1001 回覆
946 Like 8 Dislike
出得咁慢
文呢

樓主加油
屌... 咁快live左既...
好撚sweet呀 張聖誕卡真係...
我諗返起中學寫左張聖誕卡俾個男仔 又係畫晒公仔
個種中學既純潔同含蓄真係好正 好懷念呀
但最後同個男仔都係sad end
所以樓主你唔準sad end呀!!!! 要彌補返呢到巴絲打既遺憾

青春真可愛
有未呀西樓 等緊呀
出得咁慢😭😭😭😭😭😭😭😭😭
有未呀西樓 等緊呀

一陣出
唔好一陣啦,就而家啦

小藍快啲接受阿奶啦
屌... 咁快live左既...
好撚sweet呀 張聖誕卡真係...
我諗返起中學寫左張聖誕卡俾個男仔 又係畫晒公仔
個種中學既純潔同含蓄真係好正 好懷念呀
但最後同個男仔都係sad end
所以樓主你唔準sad end呀!!!! 要彌補返呢到巴絲打既遺憾

青春真可愛

點解我中學淨係遇到收兵既臭西
加速
分手後的阿明,讀書比以前更勤力,由早讀到夜晚,小息到午膳的時間都在埋頭苦讀。

由於他避免會重遇自修女,所以放學後會選擇繼續留在學校溫書。

結果我們四人經常就留在學校,很晚才會離開。

「嘩!洗唔洗做得咁快呀,阿明?」他轉眼間已做完兩年的試卷。

他沒有說話,就繼續開始下一份試卷。

能陪著阿明這麼努力專心的,大概只有阿程。

我和龍威經常溫一個小時就無法繼續下去,龍威會到操場陪他的女生朋友打排球,順便結識更多低年級的小妹妹。

而我則會轉戰圖書館。

溫書嗎?別做夢,我是受不了溫書才來這裡。

原因是圖書館簡直是睡覺的好地方,冷氣足,夠寧靜。

「你嚟哩度偷懶!」

我迷迷糊糊地抬頭,原來小藍正坐在我的對面。

我搔一搔頭傻笑說:「好攰嘛。」
「咁你繼續休息啦。」

「小藍。」

「做咩?」

「呃......妳去邊?」我問道。

只刻不知為何,好想待在她的身邊。

「我借書呀。」

「我陪妳呀。」

隔著一個書架,小藍在書架另一旁問我:「你地哩排係咪唔開心?」

「點解咁講?」

「我見你地近排無以前咁多惡作劇。」

「做咩咁留意我......地?」我笑問。

「你好煩!唔答就算。」她選好書便走開。

「喂喂喂!我都無話唔答!」我追趕過去。

我把阿明的事一五一十告訴小藍。

「如果係妳呢......妳會唔會覺得佢好衰?」

「我只係覺得......可能係埋一齊唔係咁簡單嘅事。」她經一番思考後說。

「咁如果係我地呢?」
正中四線直球
入佢中路
係愛啊 哈利
Live左啦終於
我睇到好想喊
岩岩同女朋友分手無耐
諗番起果時追佢 同佢一齊
果種甜 果種幸福感
好心酸😭😭😭😭
點解一齊左7年幾都要掉低我

你有冇樓?屋企有冇錢?
有啲攰
大直線
有啲攰

黎啦,狠狠咁抽我
有啲攰

好正
加速 樓主加油!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞